ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Esko представи версия 12 на ArtiosCAD

Esko представи версия 12 на ArtiosCAD

Петък, 28 Септември 2012 ( прочетена 2081 пъти)


Компанията обнови софтуерния си пакет за структурен дизайн на опаковки, табели и дисплеи. Новата версия пести време на потребителите и има подобрени 3D възможности.


AriosCAD

ArtiosCAD е професионално решение за производители на опаковки, което им позволява да създават двуизмерни и триизмерни дизайни за различни типове кутии за продуктите на клиентите си. При работа с приложението потребителите могат да проектират опаковката, след което да поставят в нея триизмерен модел на продукта, който искат да пакетират. Новата 12-а версия, която беше представена за пръв път на drupa, предлага и възможности за изграждане на опаковката около въведения 3D модел. Тя може да изчисли и колко броя от продуктите могат да се съберат в дадена опаковка и автоматично да запълни дизайна ѝ с техни модели.

Версия 12, която вече е на пазара, има интегрирани библиотеки за импорт на 3D файлове, които според Esko намаляват времето за поставяне на 3D модели с около 50% в сравнение с предната версия. Според производителя някои от бета тестерите са докладвали за пестене на до 75% от времето за работа.

Според продуктовия мениджър по структурния дизайн на Esko Richard Deroo въвеждането на 3D модели досега е било ръчна работа, която е отнемала много време на дизайнера за изграждане на структурата на екрана. Според него, новата версия дава възможност на специалистите да опростят изграждането на целия дизайн „с просто цъкане с мишката“ и след това автоматично да запълнят дизайна с визуализацията с минимална ръчна намеса.

Друга новост, която пести време и е включена в е инструментът Collision Detection. Той е предназначен за потребители, които работят със сложни проекти, като тези в автомобилната индустрия и производството на потребителска електроника. Тази функция позволява създаване на многобройни компоненти и сегменти за опаковки, които трябва да влизат една в друга. Новият инструмент автоматично дава визуално предупреждения, когато два дизайна си пречат.

Deroo каза: „Потребителите могат да се възползват и от възможността за предварителен преглед при 3D импорт, което им позволява да изберат отделни части от даден модел и да ги преглеждат преди да ги включат в дизайна си.“

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама