ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Finishing 4.0 на Muller Martini в стихията си

Finishing 4.0 на Muller Martini в стихията си

Петък, 13 Април 2018 ( прочетена 889 пъти)


Xerox GmbH в Нордерщед близо до Хамбург произвежда огромен брой ултраакъси тиражи с помощта на две онлайн системи Vareo/InfiniTrim. Muller Martini връчи награда Finishing 4.0 на германската компания, пионер в книгите по заявка за високото ниво на автоматизация на производството ѝ.

Повече от половината от всички книги, произведени от Xerox GmbH са с тираж по-малък от 10 екземпляра. Седемдесет процента от тиражите са за едно или две копия. “Вие сте първокласен пример за компания, която произвежда продуктите си инлайн с философията за Finishing 4.0 на Muller Martini,” каза Bernd Sauter, директор на Muller Martini Германия по време на церемонията по връчване на наградата на Rolf Bräuer. „Наградата ще бъде поставена на почетно място в компанията ни,“ каза видимо гордият изпълнителен директор на Xerox.

 

Finishing 4.0 на Muller Martini

От ляво на дясно: Lars Koppelwiser (Production Manager), Rolf Bräuer (Managing Director), Anja Zwietasch (Print Finishing Team Leader), Bernd Sauter (Managing Director of Muller Martini Germany), Matthias Kandt (Area Sales Manager at Muller Martini Germany).

Когато Xerox GmbH, които работят изключително за съседната компания BoD™, преминават от листово производство към цифрова инкджет ролна технология през 2014, това е огромен скок в производствения процес. Rolf Bräuer обяснява, е това е довело до радикална промяна в условията за работа с клиентите.“Преди нямахме прозрачност по отношение на изпълняването на целите, но сега можем да направим възможностите за проследяване достъпни за клиентите и да им дадем подробности за възможностите си и времето за изпълнение на поръчките.  Ние сме изцяло нов цифров свят.“
 
Тези възможности на Xerox GmbH се дължат не само техните 33 цифрови печатни машини (сред които са три високопроизводителни мастиленоструйни системи Xerox Impika) и решение на Hunkeler за производство на книжни блокове, но и четирите им довършителни системи Muller Martini. “Двете системи за термолепене Vareo и двата InfiniTrim тристранни ножа ни дават цялата информация, която ни трябва. В резултат, имаме пълна прозрачност в сравнение с предишния производствен процес, който изискваше много ръчна работа. Това направи производството ни много по-стабилно.”
 
Ясната информация за работния процес е едно. По-ефективното производство на 3,4 милиона книги с мека подвързия годишно, е друго. Благодарение на двете двойни онлайн системи на Muller Martini, които интегрират системата за управление на данните и процеса Connex с вътрешната информационна система на Xerox GmbH през JMF интерфейс, компанията е удвоила производителността за термолепени книги. Производителността на тристранното обрязване – двете системи InfiniTrim са наблюдавани от един оператор, е увеличена три пъти.

Оптималната интеракция на системите Muller Martini, "която позволява пълна автоматизация на цялата производствена верига" (Rolf Bräuer), е важна заради три причини, свързани с технологията на производство. Първо, независимо от дебелината си, различните книги нямат нужда да бъдат предварително подреждани. Второ, форматът варира от продукт до продукт. Трето, Xerox GmbH използва повече от 10 типа хартия.

Източник: пресъобщение на Muller Martini
Превод: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Офсетов печатар (редовна смяна)
гр. София
фирма ДотБрейн

Помощник печатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нож
гр. София
фирма ЦИАН ЕООД


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама