ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Френски университет се отказа от използването на Adobe Photoshop

Френски университет се отказа от използването на Adobe Photoshop

Вторник, 20 Януари 2015 ( прочетена 2672 пъти)






Департаментът по графични изкуства и технологии към „University Paris 8” от тази година ще премине към използване на софтуера Krita.

krita крита

 

До момента във висшето учебно заведение се е използвал единствено Adobe Photoshop, но поради недостатъчното съдействие от страна на компанията производител на софтуера, ръководството на университета взема решение за промяна. Пред департамента е поставено изискването за удвояване на броя студенти, които се обучават по предлаганите програми, обхващащи, както работа с графичен софтуер, така и с програмиране.

В края на миналата година преподавател от департамента кани представител от Krita, за да бъде презентирана и демонстрирана версия 2.8 на безплатния софтуер за обработка на векторни и растерни изображения. Най-добре оценените характеристики на решението, в продължилото 4 часа представяне, са били различните възможности на софтуера за обработка на изображения и разбира се възможността за изучаване и настройване на програмния код.

В рамките на 3 седмичен тестов период студентите са работили успоредно, както с Krita, така и с Blender and Narton (Френска алтернатива с отворен код на Nuke, която може да бъде свалена от този линк: natron.inria.fr).

Сега вниманието на всички училища за графика и анимация във Франция е насочено към методологията, внедрена от University Paris 8. От самия университет пък твърдят, че не приемат опитите да бъдат притискани във взимането на решения, противоречащи на убежденията им за това как трябва да протича учебният процес.

Източник: krita.org
Текста написа: Антон Даскалов



print   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Акаунт в офсетова печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар (редовна смяна)
гр. София
фирма ДотБрейн

СПЕЦИАЛИСТ ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ
гр. София
фирма GPTS Ltd


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама