ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet GED it! 2017 - най-голямото българско събитие за софтуер за полиграфията за 2017

GED it! 2017 - най-голямото българско събитие за софтуер за полиграфията за 2017

Сряда, 14 Юни 2017 ( прочетена 2264 пъти)


Организаторът на това събитие в лицето на фирма ГЕД събра на едно място представители на българските печатници с разработчиците на софтуер.

GEDiT

Снимка: фейсбук страницата на ГЕД ООД 

 

В рамките на един ден се проведоха над 10 лекции, множество демонстрации и полезни дискусии, които бяха разпределени в няколко зали.


Под мотото "Да поговорим за софтуер" в три лекционни и демо зали гостите успяха да се видят над 10 лекции и демонстрации с повече от 15 лектори, презентатори и участници в дискусиите. Основните теми бяха софтуер, автоматизация за печатниците и рекламните производители. В програмата бяха застъпени и полезните теми за маркетинг, продажби, пазара на труда и финансовите инструменти и програми за финансиране на бизнеса.

 

GEDit!

Снимка: фейсбук страницата на ГЕД ООД 

Беше демонстрирана пълната гама от софтуерни решения, които предлага Гед на българския пазар - Prinergy и Insite (Kodak); Pitstop Pro, Switch I Connect All (Enfocus); PACKZ, CloudFlow и Proofscope (Hybrid Software); Press Matcher // Web, Color Tuner // (Web CGS – ORIS); Thrive, ProductionHouse (ONYX); Impact, WEBcnx (Arden).

Всички представени марки имаха свой лектор или презентатор, които бяха на разположение по време на събитието.

  • Joris Verbouwe, Kodak представи цялостното решение Kodak Prinergy, което обхваща всички стъпки на цялостния работен поток в печата - от получаване на файла, обработка, проверка и одобрение до изпращането му до печатната машина
  • Andrew Bailes-Collins, Enfocus говори за PDF стандартите за печат и автоматизацията им чрез софтуера в печата и графичната индустрия.
  • Christopher Graf представи софтуерите на Hybrid Software - за работен поток, проверка и редакция на PDF файлове, за редакция на файлове за етикети и опаковки и клауд решенията на компанията.

През целия ден гостите можеха индивидуално да се запознаят с всеки софтуер. На тяхно разположение бяха специалисти, които правеха демонстрации и индивидуални консултации според интересите на всеки участник.
 
Голям интерес предизвикаха и дискусионните панели, в които успешни печатници - клиенти на фирма ГЕД ООД споделиха опита си.

 

GEDiT

Снимка: Мария Шабанска


 "Българските фирми трябва да имат самочувствие, за да продават в чужбина."  - сподели Красимир Крумов, собственик на Магма пак - фирма, която произвеждат хартиени торбички и работят почти изцяло за чужди пазари. Той разказа интересни примери за начина на работа със западни фирми, проучването на потенциални клиенти, начините на организация на плащания, така че продажбите и комуникацията да се случват лесно и гладко.

"Най-важното е комуникацията с клиента - професионално и на високо ниво." - Това сподели Пламен Цанев, собственик на Пулсио принт - "Клиентите не се интересуват къде е базиран един изпълнител, ако той работи по високите стандарти за обслужване на клиента, а те са общовалидни. Разбира се, на всички пазари има различен тип клиенти и трябва да им се предлагат решения, а не просто печат."

Христо Стайков, управител на Ротопринт сподели, че една фирма трябва да има мисия, която подпомага клиентите й. Той даде пример с Ротопринт, създадена с мисията да помага на производителите на етикети да продават продуктите си. Той сподели, че етикетите са много малка част от цената на един продукт и затова е важен добрият етикет, който продава продукта, а не минималната цена.

И тримата дискутиращи се обединиха около тезата, че българските фирми не трябва да се борят да печатат на най-ниска цена, а да предлагат качествени печатни решения за своите клиенти. Да поддържат най-високо ниво на комуникация с клиента, лично отношение към всеки от тях и винаги да спазват сроковете и поетите ангажименти. И да имат самочувствие - добрите български фирми имат всички предпоставки да работят на чужди пазари и да печелят добре.

 

GEDiT

Снимка: Мария Шабанска

Във втория дискусионен панел представители на три големи печатници - Ивелин Добрев (Мултипринт), Николай Рачев (Алианс Принт) и Йоан Георгиев (Булгед) говориха за важната връзка между производствените звена и търговските отдели - ключов фактор при обслужването на клиенти. И тримата се обединиха около мнението, че в търговските отдели трябва да има технически грамотни хора, които да познават в дълбочина технологиите, за да могат да предлагат решения и продукти с добавена стойност на своите клиенти, за да продават повече.

“Тенденции в печатната индустрия и как да ги монетизираме” - участниците в тази бяха Frederic Thibaut (Kodak), Frank Haustein (Arden Software), Elbay Bakirzada (Enfocus), Stephan D. Bolderheij (ORIS – CGS). Те се обединиха около идеята, че софтуерните решения помагат на печатниците да автоматизират процесите и по този начин да оптимизират голяма част от работата си и да печелят повече. Те опровергаха мита, че това са скъпи процеси, достъпни само за големите фирми. Напротив и най-малките печатници могат да намерят решения по мярка, които да ги направят по-конкурентоспособни.

 

GEDiT

Снимка: Деси Тодорова

“Бъдещето на PDF формата и управлението на цвета” - участници Joris Verbouwе (Kodak); Christopher Graf (Hybrid Software); Andrew Bailes-Collins (Enfocus) - освен полезната техническа част на дискусията, всички бяха на мнение, че автоматизацията не обезличава предпечатната професия и роботите няма да заемат работата на хората. Практиката показва, че през годините  много професии в печата се трансформират, но в никакъв случай софтуерите не са довели до изчезването им.

 


Фирма ГЕД ООД заявиха амбицията си това събитие да бъде проведено и през 2018 година. print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на дигитална широкоформатна маш...
гр. София
фирма ДотБрейн

Търговец на машини за дигитален печат
гр. София
фирма ДотБрейн

Помощник на полиграфическа машина
гр. София
фирма Алианс Принт ЕООД


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама