ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Германските власти попречиха на Heidelberg да купи MBO

Германските власти попречиха на Heidelberg да купи MBO

Сряда, 15 Май 2019 ( прочетена 880 пъти)


Сделката между Heidleberg и производителят на довършителна техника, обявена на втори октомври 2018 е напълно осъществена.

 

 

Тя обаче, беше спряна от германската институция за защита на конкуренцията заради подозрения за създаване на монопол или картел.


В резултата на решението двете компании ще продължат да съществуват независимо. Heidelberg планира да продължи да разработва довършителни решения за дигитален печат и опаковки.

Изпълнителният директор на Heidleberg Rainer Hundsdörfer заяви, „Приемаме решението и продължаваме напред, въпреки че имахме различна визия за бъдещето на компаниите на пазара.“ Въпреки провалената сделка, той намекна, че двете компании са убедени, че интегрирането на предложенията на MBO биха осигурили на клиентите предимства чрез постигане на цялостен процес за цифрово производство. Сделката също така би осигурила на Heidelberg достъп до нови клиенти в областта на довършителни процеси за ролен цифров печат, фармацевтичната индустрия и мейлинг системите на MBO в допълнение на офсетовото портфолио на производителя.


Въпреки провалената сделка, с MBO, Heidelberg заяви, че ще продължи да се стреми към изпълнение на стратегията си за развитие на предложенията си за довършване. Това включва сгъвачните машини от серията Stahlfolder TH/KH, особено високо производителните P версии. Паралелно с това, компанията опитва да се позиционира в сегментите на индустрията, които имат ръст като цифрово довършване, картонени опаковки, фармацевтични листовки.

Източник: Heidelberg
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Офсетов печатар (редовна смяна)
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на кашираща машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Асистент-сътрудник
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама