ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Ghent нова PDF спецификация

Ghent нова PDF спецификация

Понеделник, 6 Юни 2016 ( прочетена 1241 пъти)


Работната група Ghent (GWG) публикува нов документ, който описва стандартизиран метод за съхраняване на информация за производствените процеси в PDF файла. Тази спецификация оптимизира целия предпечатен процес и позволява по-висока производителност и намаляване на разходите.

Ghent нова PDF спецификация

 

PDF файл може да послужи за контейнер на цялата информация, свързана с печата или не, за производство на опаковка, етикет или всеки друг продукт. Включването на стъпките на производството означава влагане на допълнителна информация в PDF файла, която да определя и категоризира различни типове етапи на производството по унифициран начин. Ако тази информация е вградена в PDF-а, проверката на структурни елементи на дизайна става по-лесна, освен това наличието на информацията за производството и дизайна в един файл позволява прецизно напасване на елементите и прави проверката на всички параметри на поръчката по-лесна.

По-ефективно производство
Голямо предимство на този стандарт е възможността за подобряване на взаимодействието между различни технологии и компании. Резултатът от стандартизацията е повишена предвидимост, повтаряемост и надеждност, със значително намалени грешки. По този начин процесите и информацията могат да бъдат автоматизирани по-лесно. Всичко това води до по-висока производителност и намаляване на разходите.

Оптимизация и високо качество
David Zwang, председател на групата Ghent, коментира: „Един PDF вече може да служи за много цели и може да бъде използван от много хора в предпечата и производството. PDF файлът може да бъде изграден от различни слоеве според PDF спецификациите. Тези слоеве могат да съдържат информация за всички дейности, които се извършват преди или след печата. Например инструкции за производство на проби за одобрение, щанцформи, спецификации на мастилата, брайлов печат, преге. Чрез този нов подход PDF файловете се описват по-интелигентно, не просто като сбор от обекти за печат. Тази подобрена PDF комуникация и възможности за сътрудничество ще са огромно предимство за всички доставчици на решения, печатници и крайни потребители като собственици на търговски марки. Новата спецификация не само ще подобри целият предпроизводствен процес, но и ще доведе до продукция с по-високо качество.”

Както всички ресурси на GWG, тази нова спецификация е достъпна свободно и може да бъде свалена оттук, заедно с излезлите наскоро PDF спецификации за печат и опаковки 2015:

Решения, съвместими с GWG на drupa 2016
Много от участниците в работната група вече използват новата спецификация в решенията и продуктите си. Сред тях са Esko с ArtPro+ 16 и Esko Automation Engine 16, както и Enfocus PitStop 13.2,. CHILI publish и Agfa Graphics заявиха желанието си да предложат в близко бъдеще поддръжка на новата спецификация.

Източник: www.gwg.org
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка в широ...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама