ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet „Говорещи“ печатни реклами Unibind

„Говорещи“ печатни реклами Unibind

Петък, 9 Ноември 2012 ( прочетена 1996 пъти)


Британската компания, специализирана в подвързването се стреми да пробие на нови пазари като добави рекламни „говорещи страници“ към печатни издания.

Говорещи печатни рекламиТехнологията на фирмата се нарича StraightTalking и използва изключително тънък микрочип и високоговорител, които се влагат в стандартна отпечатана реклама. Според компанията цената ще е от 0,3 британски лири (0.37 евро) на устройства за една страница при големи тиражи и до 0,55 лири (0,69 евро) за тиражи, по-малки от 10 000 копия. Unibind купуват чиповете от китайски производител, но останалата част от работата се извършва във Великобритания. Обявеният от компанията срок за производство е 45 дни от приемането на дизайна и аудио файловете.

Чипът се вгражда в лист хартия с размер A3, който се сгъва на две и краищата му се залепват. Той се захранва от батерии, подобни на тези, които се използват за часовници. Jason Pyne, шеф на глобалния маркетинг на Unibind Digital, каза, че той се е концентрирал върху откриването на нови начини за „съхраняване на печатната реклама“ срещу нарастващия дял на цифровите носители. Той допълни, че качеството на звука на чиповете, използвани в миналото за говорещи картички не е достатъчно високо за печатна реклама, но тези, които използва компанията, са подходящи. Pyne, каза още, че първата реакция на потенциалните клиенти била: „Не мога да повярвам, че това не е правно преди“.

Pyne каза, че StraightTalking превъзхожда други технологии за добавяне на интерактивност към печатните издания, например използването на QR кодове, съчетани с мобилни приложения. Обосновката му е, че тя е вградена в списанието и потребителите нямат нужда от никакви допълнителни устройства, за да получат достъп до допълнителното съдържание.

Източник: unibinddigital.co.uk
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на широкоформатна дигитална пе...
гр. София
фирма ДотБрейн

Технически асистент
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама