ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet HD Letterpress от Esko – решение, което прави металните и пластмасови опаковки по-привлекателни

HD Letterpress от Esko – решение, което прави металните и пластмасови опаковки по-привлекателни

Петък, 2 Октомври 2015 ( прочетена 1308 пъти)


HD технологията на Esko вече може да се използва за фотополимерни форми с метален гръб, което позволява печат върху метални и пластмасови опаковки, например на аерозоли и напитки, с по-широка цветова гама, значително по-фини детайли и повишена производителност.

HD Letterpress от Esko

 

„Продукти като метални и пластмасови опаковки често се печатат чрез сух офсет. Печатът чрез тази технология на конични или цилиндрични опаковки, обаче, носи някои уникални предизвикателства, когато искате да постигнете максимално качество на печат. За разлика от останалите технологии, сухият офсет нанася няколко цвята мастило, „мокро-върху-мокро“ на една гума. След това изображението се трансферира върху опаковката,“ каза Thomas Klein, вицепрезидент на Esko.

„Този тип трансфер създава няколко проблема, които трябва да бъдат отстранени, за да може поръчката да изглежда добре и да бъде отпечатана безпроблемно. „С HD Letterpress, Esko разширява HD концепцията си за високо качество, за да разреши някои от тези проблеми,” обясни Klein.

Вградена дигитална UV глава е в основата на иновацията
 
Тя използва LED източник на UV светлина и разделителна способност от 4000 dpi. Това гарантира постоянно качество на изображението на цялата форма, защото всяка част от нея получава еднакво количество ултравиолетова светлина. Чрез адаптиране на UV светлината към характеристиките на полимерните форми със стоманен гръб. По този начин HD Letterpress позволява възпроизвеждане на по-остри страни на точките, което гарантира по-добро възпроизвеждане на светлите тонове и преливки. Интегрирания процес на UV експониране гарантира, че няма загуба на качество заради прах, пръстови отпечатъци или излагане на дневна светлина.

Оптиката с 4000 dpi предлага три пъти повече пиксели от стандартната резолюция от 2540 dpi. Това означава по-прецизно и рязко изображение и по-лесен за четене текст. Растерните точки са по-ясно очертани и оформени, защото се състоят от по-голям брой пиксели. HD Letterpress осигурява много по-добро възпроизвеждане на ярките тонове и равномерни преливки във всяка тоналност.

Повишена производителност и надеждност

Освен подобреното качество на изображението и формите, Esko HD Letterpress предлага висока надеждност и производителност през целия производствен процес. HD Letterpress CDI е до шест пъти по-бърз от традиционните системи за лазерно гравиране, когато става ума за експониране и проявяване. Това го прави една от най-ефективните у производителни системи на пазара.

Източник: esko.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Помощник печатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Експерт връзка с клиенти за фронт офис
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама