ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet HP има финансови затруднения

HP има финансови затруднения

Неделя, 10 Юни 2012 ( прочетена 1575 пъти)


Възможно е да изминат 5 години преди компанията да обърне тенденцията и има опасност тя да пострада от кризата в Еврозоната, предупреди изпълнителният директор Meg Whitman.

Meg WhitmanНа годишното събитие за потребителите на HP в Лас Вегас, Whitman, която е бивш ръководител на eBay, каза: „Имаме големи притеснения за Европа – те са свързани с кризата с държавните дългове, вероятността Гърция да излезе от Еврозоната и предизвикателствата пред Испания. Подготвяме се за доста тежка ситуация в Европа“.
 
HP разчита на продажби в Европа повече от някои от конкурентите си, което прави компанията по-уязвима. Продажбите на HP са отбелязали спад за три поредни тримесечия заради намаляващото търсене на настолни компютри и услуги и нарастващата популярност на таблети като iPad.

Резултатите на компанията за втората четвърт, които бяха публикувани миналия месец, показват спад от 31% спрямо същия период за миналата година до нетен приход от 1,9 милиарда долара.

Whitman каза, че компанията няма много възможности за маневри заради дълговете, които се дължат на няколко големи сливания. Те включват присъединяването на софтуерната компания Autonomy, което й  струваше 11 милиарда долара. „Трябва да си оправим баланса“, добави тя.

Whitman се надява да обърне тенденцията на спад в продажбите и цената на акциите на компанията като съкрати около 27 000 работни места и намали дълговете. Компанията разкри плановете си да намали глобалната си работна сила с 8% до 2014, основно чрез предложения за ранно пенсиониране.

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на цветна дигитална машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Сервизен техник - широкоформатни принтер...
гр. София
фирма ДотБрейн

Складов работник в печатница
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама