ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet HP планира семейство широкоформатни принтери PageWide

HP планира семейство широкоформатни принтери PageWide

Сряда, 15 Април 2015 ( прочетена 1523 пъти)


Високоскоростните широкоформатни принтери са базирани на новата печатна технология с едно преминаване PageWide и предлага скорости на печат от осем до тридесет страници A1 е минута при ширина на печат един метър.

PageWide

 

PageWide устройство беше представено миналия месец, но детайлите за технологията бяха разкрити миналата седмица. Според HP технологията е в състояние да „обезпокои“ някои области на производствения печат благодарение на високата си скорост и ниска цена. Семейството от четири модела предлага скорости на печат от осем до тридесет страници A1 е минута при ширина на печат един метър. Принтерите използват осем печатащи глави с ширина 13 см.

БазовитеXL 4000 (8 страници A1 в минута) и XL4500 (12 страници A1 в минута са предназначени за вътрешни нужди, например на отдели по дизайн и проектиране. Те имат две чекмеджета за материал и интегриран скенер.

XL 5000 (14 страници A1 в минута) и XL 8000 (30 страници A1 в минута) са ориентирани към производството. XL 8000 има три чекмеджета за материали за печат и може автоматично да превключва между шест ролки с медии. HP планира да добави и интегрирани възможности за сгъване и подреждане на продукцията към тези устройства.

Thomas Valjak, генерален мениджър на широкоформатния печат на HP за Европа, каза „С 23 линейни метра в минута, тези принтери са с 60% по-бързи от сегашните едноцветни LED машини на пазара. Но ние можем да добавим цвят без намаляване на скоростта или качеството.“

XL 8000 ще излезе на пазара през септември, XL 5000 през ноември, а базовите 4000 и 4500 в началото на 2016. Приложенията, цитирани от HP включват къси тиражи промоционални плакати, технически отпечатъци, например карти и архитектурни и инженерни чертежи.

Източник: hp.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Асистент-сътрудник
гр. София
фирма ДотБрейн

СПЕЦИАЛИСТ ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ
гр. София
фирма GPTS Ltd

Оператор на кашираща машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама