ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet HP разширява гамата си решения си за персонализирана декорация на стени

HP разширява гамата си решения си за персонализирана декорация на стени

Петък, 10 Януари 2014 ( прочетена 1233 пъти)


Новите предложения на компанията ще помогнат на печатниците и производителите на декорация за стени да предложат услуги с висока добавена стойност за проекти в търговски и жилищни обекти.

HP WallArt

Решенията на HP включват софтуер за дизайн, медии за печат, латексовата технология за печат на HP, довършителни решения и индустриални спецификации. Това решение може да се мащабира така, че да отговори на изискванията на различни типове клиенти – от малки печатници до големи производители на декорация на стени. Тези решение ще им помогнат да отговорят на нарастващата тенденция към индивидуализиране на стените с уникални тапети в малки тиражи, персонализирани облицовки, картини за стени и отпечатъци върху канава.

На изложението Heimtextil HP ще покаже разширения си набор решения. Там ще има и демонстрационно помещение за декорация за стени, произведена чрез дигитални технологии. Тя е създадена от известният индустриален и интериорен дизайнер Markus Benesch, който демонстрира своите творчески идеи и иновации, които са станали осъществими с помощта на дигиталните системи за печат и цялостни решения на HP.

„Целта ми е да окуража зрителите да мислят нестандартно и да видят необичайните начини, по които дигиталният печат може драматично да промени дадено пространство, както и целия работен процес по дизайна.“ коментира Markus Benesch, собственик на Markus Benesch Creates. „Цифровите технологии за печат на HP създават свят, в който дизайнерите вече не са принудени да печатат големи тиражи декорации за стени наведнъж и могат да са бързи като светлината, като преминават моментално от идеята ди дизайна, производството и доставката.“

Новите предложения за декорация осигуряват конкурентно предимство

HP WallArt
е лесена за употреба, облачна мрежова услуга, която позволява улесняване на дизайна, визуализацията и производството на персонализирани продукти за декорация на стени. Представен на Heimtextil 2013, инструментът вече се използва от над 1100 клиенти на компанията в 66 държави. HP WallArt ще остане безплатен за нови и сегашни потребители на латексовата печатна технология на компанията.

Новостите в WallArt включват:

  • Интеграция с Fotolia, която осигурява достъп до голям избор висококачествени, професионални изображения и дизайни.
  • Интеграция с web-to-print решения на клиентите
  • Безплатно HP WallArt приложение за iPad, което дава възможност за създаване на дизайн в реално време и точен преглед на резултатите на крайния вид на стената.

Други нововъведения в набора решения на HP за дигитален печат на декорация за стени включват:

  • Устойчива велурена хартия за тапети без PVC – устойчив материал за печат на тапети за търговски зони с високо натоварване. Тази нова медия е съвместима със стандартните лепила и използва технологията ColorPRO, за да гарантира отлично възпроизвеждане на цветовете.
  • Сертификации, които отговарят на международните стандарти за покриване на стени. Латексовите мастила на HP са тествани и сертифицирани от оторизирани лаборатории. Те отговарят на стандарти като EN233 за издръжливост на миене и устойчивост на цветовете. Подобни тестове са проведени на редица материали от водещи доставчици на материали за печат.
  • Автоматични система за навиване от Fotoba, които могат да намалят разходите за труд и да увеличат ефективността като привеждат продукцията във вид, готов за опаковане директно след устройството за рязане. Предлагат се два модела REW104 за ширина до 104 см и REW160 за материали с ширина до 160 см.

„Пазарът за декорация на стени е на границата на голяма промяна, предизвикана от скоростта, качеството и гъвкавостта на латексовата дигитална технология за печат на HP,“ каза Joan Perez Pericot, глобален маркетинг директор на звеното за голямоформатен печат на HP. „Като работи с водещи за индустрията доставчици, HP осигурява новаторски инструменти и решение за всички етапи от работния процес, за да помогне на производителите на стенни декорации и доставчиците на печатни услуги да отличат предложенията си от тези на конкуренцията, да достигнат нови пазарни ниши, да разширят границите на креативността си и в крайна сметка да печелят повече.“

Източник: whattheythink.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Търговец текстил
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Помощник печатар
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама