ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet HP ще покажат следващото поколение латексов принтер

HP ще покажат следващото поколение латексов принтер

Сряда, 5 Юни 2013 ( прочетена 1185 пъти)


HP ще представят следващия си принтер с латексови мастила и висока скорост на печат на Fespa в края на този месец.

Според производителя HP Latex 3000 е значително усъвършенстван спрямо съществуващите машини на HP, базирани на тази технология, както и в сравнение с решенията на други производители. „Едно от нещата, които хората на този пазар преди казваха е, че обожават латексовата технология, но скоростта не е достатъчно висока за тях“, каза Jane Rixon, бизнес мениджър на системите за широкоформатен печат на HP за Великобритания и Ирландия.

HP Latex 3000

Latex 3000 предлага скорости на печат съответно за външно и вътрешно приложение от 77 и 120 кв. м. в час. Това отстранява проблема, описан от потребителите, заяви Rixon. Според HP, увеличаването на продуктивността се дължи на подобрена технология на сушене, която позволява на материалите за печат да се движат през машината по-бързо.
Новият принтер увеличава и ценовата ефективност, устойчивостта на надраскване, капацитета на мастилниците и възможностите за работа с роли.

„Освен, че печата с шест цвята, третото ни поколение латексови мастила включва и оптимизатор на мастилото – почти прозрачен седми цвят, който се полага преди другите цветове, за да осигури още по-доброто им прилепване към повърхността“, допълни Rixon. „Можете да използвате по-тежки роли на the Latex 3000, отколкото на по-старата система 850. Освен това разполагате с петлитрови пълнители за мастила.“

„Други производители вече предлагат латексова технология, но има няколко разлики между формулите на техните мастила и тези на HP. Затова искаме да е напълно ясно какво имаме предвид когато говорим за латекс, който е технология изцяло на водна основа. В това мастило няма опасни компоненти“, обясни Rixon.

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Сервизен техник - широкоформатни принтер...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама