ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet InDesign CC 2017 – какво ново

InDesign CC 2017 – какво ново

Петък, 18 Ноември 2016 ( прочетена 1275 пъти)


Според Adobe InDesign CC 2017 отговаря на най-належащите потребности на дизайнерите и ускорява всекидневната работа чрез повишено бързодействие, стабилност без аналог и функции, които пестят време.

InDesign CC 2017

 

Бележки под линия, които игнорират колоните
Сега, когато работите с текстово каре с няколко колони, имате възможност да поставите бележки под линия, които се разполагат на ширината на няколко колони или различни текстови карета по ширината на целия документ. Изберете опцията Span Footnotes Across Columns в Document Footnote Options, за да използвате тази функция. Тази опция е включена по подразбиране за нови документи, създадени в InDesign CC 2017. В документи, създадени в по-стари версии, опцията е изключена по подразбиране.

Подобрена OpenType поддръжка
В новата версия на InDesign, OpenType параметрите са по-лесни за употреба. Когато избирате текст или текстово каре, можете да цъкнете иконка, която показва контекстно меню с OpenType параметрите, които могат да бъдат приложени към избрания текст. Освен това, можете да видите предварително как ще изглежда определена OpenType опция на избрания текст. Ако са избрани различни шрифтове, можете да избирате от OpenType функциите на всички тях.

OpenType опции в контекстно меню
Благодарение на контекстното меню можете да прилагате OpenType параметри към повече от един знак. В новата версия, когато изберете текстово каре или текст в карето, InDesign идентифицира наличните OpenType опции и ви позволява да ги приложите.

Лигатури и редни числа (на английски) в контекстно меню
Лигатурите и редните числа вече могат да се избират от контекстното меню. Също така, при изписване на 1st, 2nd, 3rd и т. н. InDesign автоматично предлага да приложи параметъра за редни числа. За момента тази функционалност работи само на английски.
По аналогичен начин, ако изберете дума, за която може да се приложи лигатура, приложението ще ви предложи да включи този параметър.

Алтернативни стилове набори
OpenType шрифтовете обикновено често имат алтернативни стилове. InDesign ги визуализира като Set 1, Set 2, и т.н. Тези имена затрудняват откриването на определен стилов набор. Новата функция се грижи името на набора да се появява на различни места в InDesign, което улеснява прилагането му.

Подобрена работа с хипервръзки
В предишните версии на InDesign, големият брой хипервръзки в панела водеше до бавно зареждане на документа. В новата версия този проблем е отстранен и работата е много по-бърза.

Мащабиране на стрелките на контура
Тази версия на InDesign осигурява поддръжка на скалиране на стрелките, добавени към контури. Сега можете да мащабирате началото и края на стрелките независимо от дебелината на линията и да превключвате между тях с едно цъкане от панела Stroke.

Източник: adobe.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Резач на прав нож
гр. София
фирма ЦИАН ЕООД

СПЕЦИАЛИСТ ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ
гр. София
фирма GPTS Ltd

Акаунт в офсетова печатница
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама