ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Indesign CC 2018 – какво ново

Indesign CC 2018 – какво ново

Понеделник, 23 Октомври 2017 ( прочетена 1147 пъти)


Версията на InDesign CC от този месец включва подобрения в начина на работа, които осигуряват повече контрол върху често използвани функции и работни процеси.

Бележки в края на изданието

Бележки в края на изданието

 


Сега можете лесно да добавяте бележки в края на изданието и да ги управлявате удобно, дори в дълги документи, така че се формира едно каре с бележки за целият документ. Можете да контролирате номерацията, форматирането и оформлението на бележките. Номерацията се обновява автоматично при разместване на бележките в текста.
Можете и да зареждате документи от Word с финални бележки с помощта на Import. Всички бележки се прехвърлят в ново текстово каре.

Рамка на абзаца

 

Рамка на абзаца

 
Новата функция Paragraph border ви позволява да дефинирате рамка около един или повече абзаци. Можете да приложите различни ефекти към нея.

Стилове за височина и ширина на обекти

 

Стилове за височина и ширина на обекти


В новата версия можете да задавате и модифицирате размера и позицията на обекти в документа чрез Object Styles. Можете лесно да променяте ширината и височината на голям брой обекти в документа с помощта на обновения диалогов прозорец. Object Style предлага възможност за задаване на желаните параметри на позицията (X и Y ) и размер на обектите.

Тази опция се намира в Size and Position Options в Object Style Options.

Добавяне и споделяне на текстови ресурси в библиотеките на Creative Cloud Libraries

Вече можете да добавяте и споделяте текстови обекти от документите си в InDesign към библиотеките на Creative Cloud и след това да ги споделяте с други потребители и между различните приложения в облака. Текстовите ресурси в облака запазват стиловете, приложени към тях, както и други приложени параметри. Ако към текстовия обект има приложени ефекти, обаче, трябва да ги добавите в библиотека като графични ресурси, за да бъдат приложени.

Подобрена работа с шрифтове
Можете да филтрирате резултатите при търсене на шрифтове по категории като Serif, Sans Serif, и Handwritten. Можете също така да търсите на базата на визуални сходства. Шрифтовете с най-сходен изглед до този, който търсите ще се появяват най-отгоре в списъка с резултати.

 Източник: adobe.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Сервизен техник - широкоформатни принтер...
гр. София
фирма ДотБрейн

Помощник печатар
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама