ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Иновации в производството на флексоклишета

Иновации в производството на флексоклишета

Вторник, 21 Септември 2010 ( прочетена 2204 пъти)


Три компании предлагат нови технологии за производство на форми за флексографски печат, които осигуряват подобрени скорост и качество на печат

Fujifilm, които отскоро са на флексо пазара, разкриха подробности за формите си с директно лазерно гравиране (DLE). Flint обявиха нова UV CTP система, а Esko обновиха своята HD система за флексоклишета.

Технологията на Fujifilm DLE използва лазерът в експонатора за отстраняване на горния слой на формата в областите, в които няма изображение. Следващата стъпка в процеса е измиване с вода за пълно отстраняване на остатъците от материала в тези зони. Според компанията този процес е много по-бърз и екологичен от популярната технология за производство на клишета, която изисква осветяване на лицето и гърба на формата с ултравиолетова светлина и допълнителна обработка.

Fujifilm разработват и свой експонатор, за който твърдят, че ще осигури най-висока производителност и качество, въпреки, че формите ще работят и с експонатори на други фирми, базирани на DLE технология (директно лазерно гравиране). Формите ще се предлагат с размери до 900x1 200 милиметра, с дебелина 1.14 и 1.7 милиметра, във версии със средна и висока твърдост.

Ултравиолетовият експонатор на Flint, който в момента е в тестов етап, ще работи със стандартни форми, но компанията разработва специален форми, които да дадат максимални резултати. Очаква се технологията да се появи на пазара през 2011.

EskoArtwork създадоха втора версия на своята HD система за флексографски клишета. Тя съчетава подобрен софтуер за цветоотделяне и оптика с висока резолюция в експонаторите CDI. Предимствата на тази версия са, че позволява употребата на мастила с по-висока плътност, което разширява цветовата гама, постижима чрез флексопечат. Според компанията, това ще позволи на печатниците да възпроизвеждат повече запазени цветове на различни марки и продукти, ще премахне нуждата от употреба на специални мастила и така ще направи комбинирането на различни поръчки по-приложимо.

EskoArtWork CDI
На снимката: EskoArtWork CDI

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новев
print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на кашираща машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Акаунт - дигитален широкоформатен печат
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нов (ножар)
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама