ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Иновация на CASIO за печат на книги за хора с увредено зрение

Иновация на CASIO за печат на книги за хора с увредено зрение

Вторник, 18 Октомври 2016 ( прочетена 1299 пъти)


Представете си свят без светлина и цветове. За хората със зрителни увреждания това е ежедневние. Една област, в която липсата на зрение може да бъде голямо препядствие е образованието.

Ето защо нова технология, разработена от CASIO е интересно решение за борба с това неравенство. От компанията са я нарекли 2.5D печат. Правилно чухте, след 2D и 3D, вече имаме и 2.5D в сферата на печата.

 

 печат на книги за хора с увредено зрение

 


Иновацията на CASIO има за цел да осигури образователни материали, насочени предимно към хора със зрителни проблеми, осезателно обучение и картография. Използваните за 2.5D печат принтери до голяма степен наподобяват тези за стандартен печат, с разликата, че използваната хартия е по-специална. Тя се състои от няколко слоя, направени от различен материал. Един от тях съдържа пластмасови капсули, които се разширяват при награвяне. Принтерът използва черно мастило, привличащо топлината, за областите които трябва да имат определена текстура. Колкото повече е черното мастило, толкова повече ще се отрази нагряването върху релефна на зоните. При последващото награвяне на температура от 90 градуса по Целзий, хартията може да постигне релеф до 2 мм.

От компанията автор на технологията твърдят, че тя може да се използва за широка гама от приложения. Основният им фокус са хората със зрителни увреждания, като 2.5D печатът позволява не само отпечатване на висококачествен брайлов текст, но и за други изображения, позволяващи изучаване чрез допир. Това ще позволи на децата със зрителни увреждания да изучават човешката и животинската анатомия, както и математически или бизнес диаграми. Самата технология бе представена, но все още не е в продажба. Очаква се тя да позволява отпечатване на изображения в А4 и А3 формат за няколко минути. Може да видите повече във видеото, представено от компанията:
Източник: blog.drupa.com
Текста написа: Антон Даскаловprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на автоматична ситопечатна маши...
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар (редовна смяна)
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на кашираща машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама