ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet ISO прие формата на X-Rite за обмен на цветова информация за индустриален стандарт

ISO прие формата на X-Rite за обмен на цветова информация за индустриален стандарт

Вторник, 23 Юни 2015 ( прочетена 1413 пъти)


X-Rite и Pantone обявиха, че комисията ISO TC130, която определя глобални стандарти за графичната индустрия, е приела третата версия на X-Rite Color Exchange Format (CxF3) за стандарт за проверка и обмен на цветова информация.

ISO TC130

 

Този стандарт (ISO 17972-1:2015) осигурява на графичната индустрия надежден начин да обменя цветова информация във всяка комуникационна верига. X-Rite даде достъп на Международната организация по стандартизация неограничен достъп до формата и продължава да работи за развитието му. Форматът CxF3 е изцяло отворен и с негова помощ могат да бъдат запазени и обменяни всички аспекти на цвета.

„Физически точната информация за цвета е критична за съществуването на ефективен работен процес в графичната индустрия,“ каза Ray Cheydleur, мениджър на печата в X-Rite. „CxF3 на X-Rite, и сега ISO CxF, осигурява сигурен и ефективен обмен на дигитални стандарти, измервания и метаинформация. Публикуването на този стандарт осигурява рамка за споделяне на цветова информация във всички стъпки на работния процес – от дизайна до производството. Много компании и продукти вече са се възползвали от CxF3, тъй като той вече е ISO стандарт, много други ще се възползват в бъдеще.“

Francis Lamy, технологичен директор на X-Rite, допълни „CxF е ключов за постигането на по-ефективен работен процес без загуби, по-кратко време за реакция и опростен обмен на цветовата информация, в случаите, в която цвета е критичен. Горди сме, че имаме подобен принос за индустрията.“

X-Rite създаде първата версия на CxF през 2000. Оттогава компанията продължава да инвестира в него и да подобрява възможностите му с помощта на знания, натрупани на много пазари. Спецификациите на CxF3 са публикувани на colorexchangeformat.com.

Източник: xrite.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Помощник печатар
гр. София
фирма ДотБрейн

СПЕЦИАЛИСТ ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ
гр. София
фирма GPTS Ltd


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама