ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Изпълнение на поръчки за 48 часа с Ricoh VC60000 в Publishers’ Graphics

Изпълнение на поръчки за 48 часа с Ricoh VC60000 в Publishers’ Graphics

Четвъртък, 1 Февруари 2018 ( прочетена 919 пъти)


Компанията от САЩ Publishers’ Graphics (PG) заложи на технологията на Ricoh, за да отговори на ключово изискване на клиентите си – производство на цветни книги в срок от 48 часа.

 

Ricoh VC60000

 

PG е производител на къси тиражи за продажба, специализирана литература и издания, финансирани от авторите. Компанията избра Ricoh Pro VC60000, за да съкрати времето за изпълнение на поръчките и да произведе повече изделия на по-ниска цена. Целта им е да разширят бизнеса си над 6,5-е милиона книги по заявка, произведени през 2016.

Преминаване от тонер към инкджет
Основаната през 1996, PG досега използва тонерна технология за печат. Качеството и относително ниската цена на мастиленоструйната алтернатива ги е подтикнала да извършат прехода към нея. Компанията работи на три локации и има репутация за производство на къси тиражи с високо качество.

С Ricoh производството на къси тиражи е лесно и надеждно. PG създава цифрови каталози за издателствата, които са достъпни през онлайн магазините им и на този на PG, PGDirect. От там клиентите могат бързо и лесно да поръчат издание и PG го отпечатва и доставя в рамките на 48 часа. Качеството на печат, времето на готовност и скоростта на Ricoh Pro VC60000 правят възможно изпълнението на тези срокове и като цяло съществуването на бизнес модела.


„Мастиленоструйната технология на Ricoh е чудесна новина за издателите на книги с цветни страници. Ефективността за кратки тиражи значи, че няма нужда от поддържане на книги на склад или финансиране на непродадените наличности,” каза Nick Lewis, президент на Publishers’ Graphics. „Технологията на Ricoh е наистина революционна и ни помага да бъдем по-добри за клиентите си всеки ден… Без скоростта и надеждността на Ricoh Pro VC60000 и новите ни, ускорени, работни потоци, не можем постоянно да осигуряваме 48-часовите срокове, с които сме познати.”

Ricoh Pro VC60000 е мултифункционално решение за клиенти, които навлизат в дигиталния, инкджет или цветен печат. Платформата използва мастила и глави на Ricoh с технология за динамична промяна на размера на капката. Качеството е съизмеримо с офсета. Физическата резолюция в 1,200 x 1,200 dpi. Машината поддържа различни типове хартия, файлови формати и цветови пространства и предлага възможности за надстройване.
Освен Ricoh Pro VC60000, са добавили три машини Ricoh Pro C7110 и една Ricoh Pro 8220 за специални нужди.

Източник: пресинформация на Ricoh
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Технолог офсетов печат
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар (редовна смяна)
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нож
гр. София
фирма ЦИАН ЕООД


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама