ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии

Как се правят парите

Четвъртък, 25 Април 2013 ( прочетена 1981 пъти)


Федералният резерв на САЩ показа новия дизайн на стодоларовата банкнота и предлага интерактивно запознаване с вградените защитни елементи.

Новите банкноти ще влязат в обръщение през октомври и бяха очаквани доста дълго. Разработката на дизайна и защитните им елементи продължи повече от десетилетие. В опит да възпрат фалшификаторите, новите банкноти с портрета Бенджамин Франклин включват много трудни за възпроизвеждане елементи, сред които са 3D ефекти, водни знаци, защитни нишки и мастила с променящ се цвят.
 
долари

Надявам се всички тези елементи да са ефективни от гледна точка на защитата, но от гледна точка на дизайна нещата изглеждат доста хаотични и почти напълно лишени от бели пространства (или зелени пространства).

Ако искате да видите новия дизайн в детайли, на Newmoney.gov можете да разгледате вида и характеристиките на новите стодоларови банкноти, както и на тези от $5, $10, $20, и $5. Можете да видите как се променя видът им при гледане от различен ъгъл и при различни светлинни условия. Между другото, ако се опитате да отворите картинката във Photoshop, ще научите, че той не е приложение за редактиране на изображения на банкноти.

Източник: www.newmoney.gov
Текста написа: Мартин Новев
print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн

Търговец текстил
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама