ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Какво трябва да знаете за новия стандарт за дигитален печат

Какво трябва да знаете за новия стандарт за дигитален печат

Понеделник, 28 Март 2016 ( прочетена 1183 пъти)


Нов ISO стандарт за измерване на потреблението на енергия от машините за цифров печат бе представен наскоро. Неговото наименование е ISO 20690 и се разработва от групата ISO TC130 WG11, която отговаря за въздействието на печата върху околната среда.

ISO

Все още се събират различни мнения като надграждането е върху съществуващия стандарт ISO 16759, който очертава начините за калкулация на вредните въглеродни емисии при изработването на печатни материали.

Към момента най-доброто, което можем да направим е да оценим разходите за консумация за електричество на база техническата спецификация на машините. Това прави сравнението между две енергийни калкулации за различни продукти практически невъзможно. Консумацията на енергия е различна при различни натоварвания на машините и възможността за сравнение на тези стойности при една или повече модели е нещо, което би било от полза, така както се сравняват скоростите за печат и времето за подготовка.

Сравненията трябва да са коректни, така че изчисленията за използваната енергия да се определят еднозначно. Стандартът си поставя за цел да позволи това, независимо от типа на технологията за печат и размера на машините. Разбира се става въпрос за дигиталните технологии, както и новите технологии, които ще навлизат в бъдеще.

Към момента се извършва тестване как стандартът работи на практика. Това е поредната стъпка в намаляване на влиянието на печата върху околната среда.

Източник: fespa.com

Текста написа: Антон Даскаловprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Сервизен техник - широкоформатни принтер...
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Помощник печатар
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама