ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet “Къща на печата” по време на Ipex

“Къща на печата” по време на Ipex

Неделя, 11 Април 2010 ( прочетена 1954 пъти)


Възможно е Ipex да стане дом на рекордна структура, създадена с помощта на печатни материали, ако амбициозните планове за строеж на “Къща на печата” бъдат осъществени.

Проектът е дело на холандската компания Gielissen, специализирана в областта на изложбени помещения и интериорен дизайн. Той е описан като “зрелищна концепция, която ще бъде монумент на графичните комуникации като цяло.” Предложената структура е подобна на катедрала и е висока 32 м., дълга 66 м и широка 45 м. Така тя ще се извисява над изложбените зали на NEC от мястото си близо до зала 17.

Структурата ще бъде направена с 5 000 отпечатани плаката, които ще покрият 8 000 кв. м. На тях ще са отпечатани творби на сър David Mach и Harald Vlugt. NEC са одобрили начинанието, а организаторът на Ipex IIR e потърсил потвърждение от Рекордите на Гинес, че проектът ще бъде квалифициран като “най-големият печатен продукт”, ако бъде осъществен. За продължаването на проекта Gielissen трябва да осигури от спонсори сума между  600 и 700 хиляди евро. Agfa и HP вече потвърдиха участието си. Потърсени са и допълнителни доставчици на материали, мастило и отпечатани панели.

Генералния директор на Gielissen за Белгия, Ronald Marien, който е бившият директор на маркетинговата комуникация на Agfa за целия свят каза: "Проектът ще генерира огромен публичен отзвук за печатните продукти и ще привлече нов тип посетители като агенции, потребители на печатна техника и членове на графичната общност, които ще посетят NEC заради “Къщата на печата”.

Посетителите ще могат да разглеждат къщата отвътре през деня, а вечер там ще бъдат провеждани събития, Част от проекта предвижда продажба на отделните плакати, които ще бъдат подписани от авторите си и номерирани. Към тях ще се предлагат книга и DVD, посветени на проекта.Източник: www.printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Асистент-сътрудник
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на лакираща машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама