ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Книга, посветена на нобеловите лауреати, се печата с технология на HP Indigo

Книга, посветена на нобеловите лауреати, се печата с технология на HP Indigo

Вторник, 17 Ноември 2015 ( прочетена 848 пъти)


HP Indigo за трети пореден път са избрани да отпечатат Being Nobel, книга за вдъхновяващия живот на лауреати на Нобелови награди за мир, която ще бъде подарена на всички делегати на 15-ата среща на лауреати на Нобелови награди.


laureat

Being Nobel е написана от Livia Malcangio и отпечатана в Германия от Elanders на HP Indigo 10000, цифрова преса, която е възпроизвела снимките с изключителни детайли и високо качество в много кратък срок.

Being Nobel ми позволява да споделя страстта си към вдъхновяващи истории на невероятни хуманитаристи, с които съм имала шанса да работя“, споделя Malcangio. „Книгата се концентрира върху важността на това да се промени начина, по който историята се преподава, учи и разбира от младите по целия свят и значението на изграждането на концепцията за нея от гледна точка на мира, не на войната.“

С над 170 снимки, илюстрации  и карти, книгата разказва в детайли доблестните истории на скорошни нобелови лауреати – от Михаил Горбачов и Дезмънд Туту до Далай Лама и 18-годишната Малала, най-младият носител на нобелова награда в историята, както и много други. Книгата е разделена по континенти и съдържа красиви снимки и илюстрации. Всяка глава внимателно включва разкази за тези, които по случайност или умишлено са оформили последните 60 години от световната история.


„Всяка година имам голям проблем със срока за отпечатване на книгата, защото почетните делегати се обявяват много кратко време преди срещата,“ каза Ashley Woods, производствен мениджър в Elanders. „С толкова кратък срок, неизбежните промени в последната минута и нуждата от персонализация на всеки екземпляр, изборът да използваме технология на HP Indigo ми даде пълна увереност.“

HP Indigo 10000, което спечели технологична награда за иновация на InterTech през 2013, е избрано за производството на книгата, защото позволява висококачествен печат на широка гама продукти – от папки и шестстранични А4 брошури до големи книги като Being Nobel.  Машината с формат B2 използва до седем станции за печат, за да постигне разширена цветова гама, като боите включват HP Indigo ElectroInk бяло, допълнителни и специални цветове.

Тъй като лауреатите се избират изключително кратко време преди церемонията по награждаването, бързата реакция е критична. HP Indigo 10000 печата до 4600 цветни листа с формат B2 в час и е интегрирано с широка гама вградени и самостоятелни довършителни решения.

Петнадесетата среща на носителите на Нобелови награди за мир беше проведена в Барселона, Испания, от 13-и до 15-и декември. На събитието са присъствали и кметът на Барселона, холивудски звезди и други гости. Предишните издания на Being Nobel са печатани в Германия от Elanders и в Южна Африка от Fairstep.

Източник: прес информация на HP Indigo

Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на дигитална широкоформатна маш...
гр. София
фирма ДотБрейн

Technical Assistant Packaging
гр. София
фирма ФИКОСОТА ООД

Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама