ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Kodak и Manroland сключиха сделка за партньорство

Kodak и Manroland сключиха сделка за партньорство

Понеделник, 21 Април 2014 ( прочетена 1341 пъти)


Manroland Web Systems станаха първият глобален оторизиран дистрибутор на мастиленоструйните глави Prosper на Kodak за вестникарската индустрия.

Kodak и Manroland

 

Eric Owen, Сделката включва системите за S20 и S30, които добавят възможности за персонализация към офсетовите печатни системи и дават „истинско преимущество на клиентите“, казавицепрезидент по глобалните продажби и бизнесразвитието в поделението на Kodak за цифров печат. Той изтъкна, технологиите и инженерната компетентност на Manroland ще са от полза за успешното интегриране на комплексни системи за печат.

Manroland Web Systems вече има двама значими клиенти с големи хибридни инсталации, в които мастиленоструйни глави на Kodak са били добавени към съществуващи печатни системи. Axel Springer в Германия има 30 печатащи глави Prosper S30, инсталирани на различни местоположения. Британската компания Newsprinters има 22 мастиленоструйни глави от Kodak, също разположени на различни места.

Newsprinters в момента използва системата, за да печата кодове за бонус пакета за абонатите на Sun+, докато Axel Springer използва своята за печат на кодове и различни игри. Други потенциални приложения включват печат на местни новини, персонализирана реклама и регионални предложения.

Главите S30 предлагат ширина на печат от 106 мм и скорост до 900 метра в минута. Вицепрезидентът за технологиите и реализирането на проекти на Manroland Web Systems Dieter Betzmeier каза: „Тази сделка ни позволява да създадем нови възможности за печата на вестници, както и за други пазари, на които участваме.“

Peter Schulmeister, продуктов мениджър на Manroland Web Systems, добави: „Това е глобално партньорство, затова сега можем да предложим такива системи навсякъде по света, от един източник.Ние сме експерти в транспорта на хартията. Интеграцията може да бъде много проста или изключително сложна в зависимост от транспортния механизъм. Ние можем да се съобразим и с други аспекти, например възможност за бекъп.“

На снимката: Печат с променлива информация в таблоида Bild, отпечатан в Axel Springer.

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Акаунт в офсетова печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама