ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Kodak няма да продава Prosper

Kodak няма да продава Prosper

Събота, 8 Април 2017 ( прочетена 1161 пъти)


Kodak се отказа от решението си да продаде мастиленоструйните си разработки Prosper и Ultrastream и ще ги запази, защото получените оферти „не отговарят на стойността на бизнеса“.

 

Kodak няма да продава Prosper

 

Групата обяви плановете си за продажба на мастиленоструйния си графичен бизнес преди малко повече от година. Първоначалното намерение беше продажбата да приключи до края на 2016, но преговорите се проточиха.

„Това е прагматично решение на базата на развитието на бизнеса ни и получените оферти,“каза Jeff Clarke, изпълнителен директор.“Prosper се представи добре през 2016 с 40% увеличение на продажбите на годишна база. Очакваме Дивизията ни за мастиленоструйни системи да бъде на печалба тази година, включително инвестицията ни в новото поколение Ultrastream.”

Philip Cullimore, президент на отделите на Kodak за инкджет и микро 3D печат и опаковки, заяви, че подобреното представяне на Prosper, заедно с положителното приемане на новата технология Ultrastream са изиграли роля в промяната на решението.

„Светът се движи и времената се променят и достигате до различно решение. Много съм щастлив, от името на екипа, че компанията отрази факта, че стойността на Prosper и Ultrastream дейностите нараства,“ каза той.

Xerox бяха цитирани за най-вероятния купувач на технологиите. Освен, че ще запази технологиите Prosper и Ultrastream, Kodak обяви, че е подписал няколко предварителни договора с потенциални OEM партньори и е започнал оценка на 17 от тях. Сред цитираните компании са Goss China, Matti Technology, MHI-PPM (Mitsubishi Heavy Industries Printing & Packaging Machinery), Uteco и Fuji Kikai.

Вероятно в решението за запазване на Prosper да включи някои неочаквани разходи за Kodak. Операцията по продажбата му е отчетена като спряна във финансовите доклади и компанията е привлякла съветници от Sagent Advisors, за да консултират процеса по прекратяването ѝ.

Prosper загуби 28 милиона американски долара миналата година, но представянето на дейността се подобри през четвъртото тримесечие. „С изключение на инвестицията в Ultrastream, Prosper е печеливш. Ще удвоим това и ще изведем Ultrastream на паара,” заяви Cullimore.
 
Очаква се продукти с Ultrastream да излязат на пазара през 2019. Цената на акциите на Kodak падан с 5.6% до $10.95 след съобщението.

Източник: пресинформация на Kodak
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Експерт връзка с клиенти за фронт офис
гр. София
фирма ДотБрейн

Помощник печатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Складов работник в печатница
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама