ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Коника Минолта навлиза на пазара за дигитален печат на етикети

Коника Минолта навлиза на пазара за дигитален печат на етикети

Вторник, 5 Май 2015 ( прочетена 2545 пъти)


Не е тайна, че промените, които се наблюдаваха преди няколко години при комерсиалния печат, сега се случват и в пазара на етикети – печатът на етикети се измества все повече към дигиталния печат.

Bizhub Press C71cf

 

Тази тенденция се очаква да се запази и в следващите няколко години. Лидерът в производствения печат Коника Минолта (според излседване от 2013 година) взе решение да навлезе в този сектор в началото на 2016 година, чрез машината за дигитален печат на етикети – bizhub Press C71cf.  Тя е на финален етап от разработка и тестване.

Печат на етикети – пазарът се променя
Маркетингово проучване на института Smithers Pira потвърди за очакван огромен ръст в дигиталния печат при опаковките и етикетите. Броят отпечатани страници се очаква да нарастне от 64 милиарда страници А4 за 2014 година до 112 милиарда през 2017 година, което е ръст от 75% за 3 години.

В същото време изискванията към отпечатването на етикети се променят. Клиентите се възползват от новите възможности при печата и поръчват същия брой опаковки, но разбити в по-кратки тиражи, с различни визии, които се очаква да бъдат произведени в по-кратък срок. Изследване от 2012 година посочва, че около 60% от тиражите са в обем по-малък от 10 000 бройки. Не трябва да подминаваме и тенденцията за персонално етикетитане, което може да се постигне единствено чрез дигитален печат на променливи данни.

Световната премиера предстои – Първата дигитална машина на Коника Минолта за печат на етикети
Коника Минолта е идентифицирала дигиталния печат на етикети като пазара с най-голям потенциал за развитие, поради което ще представи своята първа производствена дигитална машина за печат на етикети – Bizhub Press C71cf.

„Към момента търсенето на изпълнители за къси тиражи става все по-често, но традиционният печат не може да изпълни тези поръчки на конкурентни цени. Нашето решение Bizhub Press C71cf ще може да изпълнява кратки и средни по обем тиражи на конкурентна цена, за кратко време и възможност за печат на променливи данни. Машината ще бъде лесна за използване.” Това казва Toru Suda – главен мениджър в отдела на Коника Минолта за производствен печат.

Новият модел на Коника Минолта ще печата със скорост от 13,5 метра в минута и ще може да работи, както със самозалепващи, така и с други хартии за етикети.

Освен Bizhub Press C71cf, много скоро се очаква от Коника Минолта да представят и своята мастиленоструйна машина KM-1, както и други интересни решения за печат.

Източник: Коника Минолта България
Текста написа: Антон Даскаловprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на лакираща машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар (редовна смяна)
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама