ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Лазер превръща обикновената хартия във впечатляващ триизмерен обект

Лазер превръща обикновената хартия във впечатляващ триизмерен обект

Вторник, 24 Юли 2012 ( прочетена 3606 пъти)


С помощта на лазерно рязане компанията Usables прави 3D предмети от обикновена хартия и ги използва като подаръци и промоционални материали.
Фините прорези с точност до стотна от милиметъра правят хартията разтеглива в определени зони. „Невъзможно е да опишете визуалното въздействие на тези предмети, защото никой досега не е виждал нещо подобно“, каза Oliver Plantenberg, изпълнителен директор на Usables. Обектите могат да се разгънат и след това да бъдат трансформирани обратно в лист хартия.

Дизайнът и натоварването, което може да понесе готовият продукт зависи от типа на хартията, броя прорези и прецизното позициониране на всеки от тях. Например, лист с формат A4 се превръща в торба с 302 прецизни прореза. На пръв поглед е трудно да разберете какво държите в ръцете си. Когато обаче хванете продукта, наречен Roompaper, в ръцете си, трансформацията става очевидна.„Заради големия брой прорези на практика е невъзможно да направите подобно нещо ръчно“, обясни дизайнерът на Usables Daniela Lust . „Възможните приложения са много. Необичайните предмети могат да бъдат създадени чрез внимателно премислена комбинация от печат и форма. Торбичката Roompaper изглежда удивително и привлича дори допълнително внимание с вълнообразните си движения докато я носите.“

Източник: usables.de
Текста написа: Мартин Новев

print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Помощник печатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка в широ...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама