ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Luscher банкрутира

Luscher банкрутира

Сряда, 24 Април 2013 ( прочетена 1204 пъти)


Швейцарският производител на CTP системи обяви фалит.

Компанията е попълнила документи за фалит пред швейцарските власти. Производителят, известен с ултравиолетовите си системи за експонация на пластини, цитира няколко причини за фалита си, сред които са „масивен спад“ на печатната индустрия, намаляване на поръчките в последните месеци и негативните ефекти на силния швейцарски франк.

Компанията е инсталирала над 1 600 CTP системи по целия свят. В изявление на Luscher се казва: „Въпреки сериозните ни усилия, подкрепата на банката, партньорите ни в разработките и инвеститорите в нови и по-атрактивни решения за индустриалния пазар на печат, се оказа невъзможно да стабилизираме финансовата позиция на компанията в преобладаващата пазарна среда“.

На Drupa 2012 компанията показа няколко нови продукта, включително UV CTP системата с външен барабан XDrum!, разработена съвместно с Heidelberg и ориентирана към потребители с високо натоварване. Luscher възнамеряваха и да разширят дейността си на нови пазари с нова флексографска CTP система.

В момента компанията провежда дискусии, в резултата на които част от дейността ѝ може да бъде спасена. Heidelberg е възможен партньор в подобно начинание. „Всичко зависи от потенциалния инвеститор, някои проявяват интерес към цялата компания“, каза технологичния директор Peter Berner.

luscher

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новев
print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Акаунт - дигитален широкоформатен печат
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на кашираща машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нож
гр. София
фирма ЦИАН ЕООД


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама