ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Müller Martini Alegro: краткото време за подготовка оптимизира производствения процес

Müller Martini Alegro: краткото време за подготовка оптимизира производствения процес

Петък, 7 Юни 2013 ( прочетена 1295 пъти)


Samson избраха Alegro, система, която беше показана за пръв път от Müller Martini на последната Drupa заради краткото време за подготовка и оптимизираните производствени процеси.

Muller Martini Alegro

За да постигне постоянно високо качество в производството си на лепени книги, компанията Samson Druck от австрийската провинция Залцбург за пръв път инвестира в система за производство на издания с меки корици – Alegro от Müller Martini .

Gerhard Aichhorn е собственик и управител на Samson Druck, компания, основана от баща му Erich Aichhorn през 1978, която днес има 100 служители. Aichhorn обясни накратко защо компанията, след много години опит в теловото шиене, реши да разшири гамата си довършителни услуги и да предложи термолепене за пръв път. „Първо, броят на поръчките ни нарасна. Второ, искаме да запазим добавената стойност в рамките на предприятието. Трето, тази стъпка ни позволява да осигурим оптимално качество. И четвърто, това ни осигурява по-добър контрол над логистиката.“

Възможността за производство на този тип изделия без изнасяне при подизпълнител позволява на водещата австрийска печатница в областта на висококачествения листов печат да има пълен контрол над целия производствен процес на изделия с меки корици.За да гарантира качеството. Samson довършва единствено коли, отпечатани на двете осемсекционни преси със модули за лакиране и десетсекционната си печатна машина.

Тенденция
за ръст в термолепенето
Samson Druck, компания, която обработва над 4000 тона хартия годишно е специализирана в продължение на десетилетия в областта на висококачествени брошури, списания и дипляни, които често са лакирани. Предназначението на продукцията е за различни големи международни компании в областта на автомобилостроенето, бижутерията и модата. „Това ни позволява да се откроим от конкуренцията“, каза Aichhorn. Според него има ясна тенденция към увеличаване на поръчките за лепени продукти с високо качество. Тиражите варират между 500 и 150000 броя, като са под 10 000 копия за повечето поръчки.

Три акцента за
Alegro
Според Aichhorn, има три технически аспекта, които удовлетворят всички потребности на пазара, които са убедили Samson Druck, след сериозни проучвания да инвестират в новата линия за меки подвързии Alegro. Тя включва система за набор с 15 станции, VPN дюза за лепене с PUR лепила, тристранен нож Solit и система за подреждане на готовите книги CB 18.

  • Първо, системата AsirCode, която гарантира правилната подредба на колите по време на работа („жизненоважно за нас, защото печатаме на много езици, което е и причината да печатаме баркод на всяка кола.“)
  • Второ, Book Data Center, който записва данните за размерите на всички книги за цялата поточна линия („Без него, нямаше да купим машината“.)
  • Трето, технологията Motion Control която управлява директно и контролира самостоятелно всяка от станциите на Alegro („за мен това е най-важната част от цялата контролна система, защото краткото време за подготовка е критично за структурата ни за обработка на поръчки“).

Connex оптимизира процеса
Допълнително предимство е, че Samson интегрира Alegro в системата за управление на информацията и процесите Connex. Това позволява оптимално автоматизиране на всички системи от Müller Martini, от самостоятелни машини до цялостни производствени линии.

Източник: пресинформация на
Müller Martini
Превод: Мартин Новев

print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Помощник печатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

оператор на CTP
гр. София
фирма ЦИАН ЕООД


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама