ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Магнитно мастило от Kao Collins

Магнитно мастило от Kao Collins

Вторник, 12 Юни 2018 ( прочетена 1220 пъти)


Kao Collins представиха патентовано магнитно мастило, за разпознаване на символи (MICR). Мастилото е на водна осново и използва наночастици от метален оксид. То е предназначено за термалните инкджет глави на Kyocera и HP и може да бъде адаптирано за работа с други технологии.

 Магнитно мастило

 

MICR продукта Kao Collins предлага увеличена стабилност и време за съхранение, благодарение на специалната си формула. Частиците метални оксиди са стабилизирани в базовата химия чрез обработка на повърхността. Това позволява създаване на силна химична връзка и по-добро свързване и увеличена устойчивост спрямо други подобни мастила.

MICR технологията се използва най-вече от финансови институции. В САЩ това е задължително изискване за потвърждаване на автентичността на документите. Машините с кодове, отпечатани с магнитно мастило, преминават през четци, които разпознават информацията, кодиран с MICR.

Todd Tritcak, химик на Kao Collins chemist, каза, „Един от проблемите с тези мастила е, че частиците се отлагат с течение на времето. Нашата химия предлага по-висока стабилност от тази на конкурентите.”

Стабилността на мастилото е критична за процеса на проверка. Ако магнитното мастило, използвано за печат не може да бъде разчетено или се чете погрешно, това води до забавяне на процеса на проверка и генериране на разходи за компанията.

Kao Collins могат да персонализират MICR мастилото си с до 40% ниво на магнитното съдържание, което осигурява по-добро разчитане. Освен това, продуктът е по-малко абразивен за печатащите глави и пести време като увеличава времето им на готовност и живота им спрямо конкурентни продукти.

Приложенията на MICR мастило надхвърлят финансовите документи. За компании, които целят да защитят автентичността на документите си, MICR мастилата предлагат ефективен начин за потвърждение чрез кодиране.

Източник: kaocollins.com
Текста написа: Мартин Новев  print   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Асистент-сътрудник
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар (редовна смяна)
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама