ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet manroland и Oce обявиха стратегически съюз

manroland и Oce обявиха стратегически съюз

Понеделник, 13 Декември 2010 ( прочетена 1748 пъти)


manroland AG и Océ Printing Systems GmbH постигнаха споразумение за глобално сътрудничество в областта на мастиленоструйния печат. От 2011 manroland и Océ ще бъдат първите на пазара, които ще предлагат цялостни решения за мастиленоструен печат насочени към печатната индустрия.

Компаниите заедно ще осигуряват решения, които покриват всички производствени етапи в полиграфията, комбинирайки управление на файлове, дигитален и офсетов печат, както и довършителни операции.

Най-облагодетелствани от това коопериране ще са печатниците. Те ще могат да изберат оптимални технологии с поглед към бъдещето, след като бъдат съвместно съветвани от manroland и Océ. Двете компании се допълват идеално. Ползите за manroland , които тепърва ще навлизат в сферата на дигиталния печат е че ще трупат своя опит стъпка по стъпка в партньорство с фирма лидер в областта. Océ от своя страна ще получи достъп до нови клиенти и следователно ще има възможност значително да разшири пазарния си дял в полиграфическата индустрия. „Стратегическото ни партньорство с manroland е идеалната възможност да наложим мастиленоструйната технологията на Océ на пазара.”, казва Себастиян Ландесбергер, бизнес стратегии в Océ.

Мастиленоструйните системи все по-често се използват като допълнение към офсетовия печат за малки тиражи с невисоки изисквания към качеството. Те предлагат ценово предимство, подходящи довършителни операции и къси срокове на изпълнение. Областите на приложение варират от книги, рекламни вложки до каталози и брошури и др..

manroland имат огромен опит в разработването и производство на високопроизводителни офсетови технологии, както и свързаните с тях довършителни системи. Océ от своя страна има опит в интеграцията, управлението на работния процес, печата на променливи данни с висока производителност. До скоро клиентите бяха принудени да пригаждат тези две различни технологии сами в неефективни в икономическо отношения решения.

Една от ползите за Océ от този стратегически съюз e възможността да използват дистрибуторска мрежа на manroland

„Кооперирането открива много обещаващ растящ пазар пред нас, такъв които е позициониран много близо до изконните преимущества на manroland. Дигиталният печат вече има пазарен дял, който не е за подценяване. Обемът на дигиталната печатна продукция нараства значително, особено за къси тиражи. Много от нашите клиенти инвестират в дигитални машини. Това е първата конкретна стъпка към отваряне на нови възможности пред manroland  и към подсигуряване на доходен бизнес в дългосрочен план, защото сферата на дигиталния печат постоянно увеличава дяла си в печатната индустрия.”, каза Герд Финкбайнер, изпълнителен директор на manroland.

„Като един от лидерите в дигиталния ролен печат, Océ имат дългогодишни успехи по света в сферата на високоскоростния дигитален печат. Също така сме много добре позиционирани в сектора на директния мейлинг. С нашите нови високопроизводителни мастиленоструйни системи, за пръв път имаме възможността да разширим нашия пазарен дял. Само за две години станахме един от лидерите в дигиталния цветен ролен печат. В следващите години ние ще използваме лидерската си позиция в Европа и Северна Америка, за да разрастнем нашия бизнес специално в Азия и Източна Европа.”, добави Себастиян Ландесбергер от Océ.

Превод: Иван Иванов
Източник: manroland.com

Реклама:
Обяви за печатни машини, полиграфическо оборудване, принтери, мастила, хартии и картони, консумативи, машини втора употреба др. - Printstock.info

print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Помощник печатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама