ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet MGI и Konica Minolta Inc. сключиха стратегическо споразумение

MGI и Konica Minolta Inc. сключиха стратегическо споразумение

Вторник, 21 Януари 2014 ( прочетена 1611 пъти)


Konica Minolta, Inc. купи миноритарен дял в MGI Digital Graphic Technology и двете компании сключиха стратегически съюз, чиято цел е да ускори нововъведенията и излизането на пазара на следващото поколение цифрови системи за печат.

Двете компании постигнаха споразумение, според което Konica Minolta, Inc. ще придобие дял от 10% в MGI, оценен на 13,7 милиона евро. Целта на инвестицията е да се превърне в двигател на бъдещ растеж и тя е част от обща дългосрочна концепция за установяване на силно присъствие на професионалния пазар на цифров печат.

На основата на силната си бизнес връзка, изграждана повече от десет години, бизнес партньорите се съгласиха да разширят сътрудничеството си като сключат стратегически съюз. Той стимулира съвместната разработка и маркетинг на съществуващи и бъдещи продукти.

Konica Minolta и MGI създават нови и взаимноизгодни възможности на основата на силната история, доказана традиция в налагането на иновации и обслужване на клиентите, характерни и за двете компании. Целта им е създаване на силна връзка, която да им осигури успех в дългосрочен план.

Това споразумение ще открие следните възможности:

  • MGI ще има възможност да се превърне в глобален играч като получи допълнително представяне, подкрепено от силната репутация на Konica Minolta по целия свят.
  • Konica Minolta може да се възползва от експертния опит на MGI в пазара на дигитален печат и на капацитета на компанията за въвеждане на иновации.
  • Двете компании ще положат максимални усилия да увеличат продажбите на съществуващите и нови продукти, включително, но не само гамата печатни цифрови системи Meteor.
  • Като част от този съюз MGI ще запази независимостта си и ще остане автономна в дефинирането на стратегическите си насоки в бързо развиващата се среда на печатната индустрия.

Mgi Meteor DP8700

На снимката: Mgi Meteor DP8700

Edmond Abergel, управител и председател на MGI каза: „Много сме щастливи и горди, че Konica Minolta оценява постиженията ни и уникалния ни капацитет за нововъведения. Този стратегически съюз ще е основата за бъдеще развитие на иновативните дигитални решения за графичната индустрия и печат на електронни компоненти.

Konica Minolta, ще представи своята „стратегия на най-добрите жанрове“ (стратегия, която концентрира управленските ресурси върху най-обещаващите бизнес области и провежда маркетинг, който да осигури глобално лидерство в тези области) в тези растящи пазари, особено в областта на производствените системи за печат. Чрез този стратегически съюз Konica Minolta цели постигане на растеж на цялата група и увеличаване на корпоративната си стойност.

Източник:
mgi-fr.com
Превод: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Акаунт в офсетова печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Асистент-сътрудник
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама