ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Модернизираха Библията за коронацията на Елизабет II по случай диамантения ѝ юбилей

Модернизираха Библията за коронацията на Елизабет II по случай диамантения ѝ юбилей

Неделя, 27 Май 2012 ( прочетена 2030 пъти)


Книговезците Sangorski & Sutcliffe изработват паметна Библия, 60 години след създаването на Библията за коронацията, пред която Елизабет II е положила клетвата си като кралица.

Книгата ще бъде одобрена от кралския двор, тиражът ще е ограничен до 60 броя, всеки от които ще бъде номериран на ръка на специална страница. Изданието в два тома е съвременна версия на оригиналната книга, посветена на коронацията и ще бъде публикувано от Folio Society. Sangorski & Sutcliffe са най-старата действаща компания за ръчно подвързване в Англия. Създаването на оригиналната Библия е изисквало 32 различни процеса и са били направени 25 копия.

Ромбът, използван в книгата от 1952 е размножен и завъртян, за да формира диамант на първата и последната корица на изданието за диамантения юбилей. Корицата е облечена с телешка кожа, орнаментите са нанесени с 22 каратово злато. Диамантите на корицата са заобиколени от изображения на 30 по-малки конусовидни диаманта. Специално създадените инструменти, използвани за създаването на оригиналната церемониална Библия са били възстановени, за да украсят юбилейното издание с кралския герб и позлатени букви.

Производството на юбилейното издание тече в момента. Книгите ще са готови следващия месец, за да ознаменуват 60 годишнината на кралица Елизабет II на трона. Собственикът на Sutcliffe & Sangorski Robert Shepherd каза: „Договорът за подвързване на оригиналната Библия за коронацията беше голямо признание за Sangorski &Sutcliffe, това е Библията, пред която кралицата положи клетвата за вярност пред страната си през 1953. Идеята на юбилейната Библия е да почете оригиналният дизайн и в същото време да подчертае значението и огромните постижения на 60-те години на трона на Елизабет II."

Библията за коронацията на Елизабет II

Източник: foliosociety.com
Текста написа: Мартин Новев

print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на автоматична ситопечатна маши...
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на дигитална широкоформатна маш...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама