ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Най-големият хийтсет в света от Manroland web systems влезе в действие във Васенберг, Германия

Най-големият хийтсет в света от Manroland web systems влезе в действие във Васенберг, Германия

Четвъртък, 21 Ноември 2013 ( прочетена 1475 пъти)


160 страничната система Lithoman с ширина на печат 4,5 метра, е инсталирана в Kraft-Schlötels, част от WKS Druckholding Group.

Manroland web

На Drupa 2012, WKS Druckholding и Manroland започнаха общ проект за създаване на най-големият хийтсет в света. Около 18 месеца по-късно, идеята е реализирана. Комбинацията от две ролни 80 странични машини Lithoman демонстрира производителността си на клиенти, доставчици, медии и гости във Васенберг.

„За този проект подходихме изцяло от гледната точка на клиентите си“, коментираха от Manroland web systems. „Внимателно анализирахме потребностите им от гледна точка на гъвкавостта по отношение на броя страници, форматите и дизайна на продуктите и се опитахме да се съобразим с тях в максимална степен. В резултат беше разработена преса, която, от една страна се състои от конвенционални компоненти, които никога досега не са били съчетавани (две 80 странични ролни печатни машини). От друга страна, разработихме нова концепция на технологията за сгъване. Дизайна на новата ни печатна машина Lithoman сега отразява технологичните ни концепции за гъвкаво и икономично производство.“

Двете 80-странични системи Lithoman имат обща ширина на печат от 4,5 метра, което е еквивалент на една 160 странична преса. В резултат машината има изключителна производителност и може да печат с до 50 000 оборота в час. Системата има високо ниво на автоматизация автоматизация – изцяло автоматична система за зареждане на пластините за печат AutomaticPlateLoading APL®, както и системи за следене на качеството на печата, които намаляват загубите и увеличават ефективността.

Lithoman ще се използва предимно за производство на списания и каталози. Veit Müller, изпълнителен директор по продажбите в Manroland web systems, обясни ролята на 160 страничната преса в производствения процес: „Двете печатни машини Lithoman се управляват заедно, тъй като те имат един модул за рязане. Той е адаптиран към идеите на WKS и осигурява изцяло нови възможности за производство.“ Според Manroland web systems уникалната конфигурация позволява производство на до 500 000 продукта в час, при това с голяма гъвкавост по отношение на формата.

Източник: manroland-web.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Помощник печатар
гр. София
фирма ДотБрейн

СПЕЦИАЛИСТ ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ
гр. София
фирма GPTS Ltd

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама