ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Най-голямата персонализирана поръчка за печат в Европа от Coca-Cola

Най-голямата персонализирана поръчка за печат в Европа от Coca-Cola

Понеделник, 20 Май 2013 ( прочетена 4579 пъти)


Coca-Cola е поръчала печат на 800 милиона персонализирани етикета за новата си кампания. Те са отпечатани с машини HP Indigo.

 

HP Indigo

 

Кампанията „Сподели Coca-Cola“ се провежда в 32 европейски държави и стартира в началото на този месец. Тя включва печат на 150 популярни имена, прякори и обръщения към близки хора, специфични за всяка държава. Те са отпечатани на етикети от  BOPP (биаксиално ориентиран полипропилен). Имената се появяват на местата, на които обикновено са имената на вариантите на Coca-Cola, с шрифт, който съответства на визията и усещането на марката.

 

Осем потребители на ролни преси за етикети и гъвкави опаковки HP Indigo WS6000, които използват общо 12 такива машини, са били избрани да произведат етикетите.  Цялото начинание е било под контрола на холандската компания Eshuis.

 

Машините работили по 24 часа дневно в продължение на около 3 месеца и доказали „изключителна надежност“. Според управителя на Eshuis Peter Overbeek машините са печатали през 86% от това време. Overbeek описа възможности, предоставяни от подобна мрежа за печат на собствениците на марки, като „безгранични“.

 

Поръчката изисквала и високо ниво на съответствие на цветовете и постоянно качество на печата между различните доставчици. HP Indigo са произвели червено мастило по формулата на Coca-Cola специално за проекта.

 

Разликата между тази кампания и други, при които персоналното копие е направено за конкретен човек е, че всеки потребител трябва да намери бутилка със своето име, която вече е произведена. На опаковката има QR код, който води към кампания, която позволява на потребителя да създаде виртуална персонализирана кутийка Coca-Cola и да я сподели в социалните медии. Не може обаче да получи физическа кутийка с дизайна си. Поне засега.

 

Marit Kroon, маркетинг мениджър на Coca-Cola за Европа, каза: „Възможността за персонализиране на толкова много етикети с цифровите преси на HP Indigo, при запазване на качеството и постоянните резултати, изисквани от Coca-Cola, отваря нови възможности за креативни компании и прогрес.“

 

Източник: www8.hp.com

 

Текста написа: Мартин Новев

 

 print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Сервизен техник - широкоформатни принтер...
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор CTP
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама