ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Нова спецификация за дигитален печат от Ghent Workgroup

Нова спецификация за дигитален печат от Ghent Workgroup

Понеделник, 11 Март 2019 ( прочетена 813 пъти)


Работната група Ghent (GWG) представи нов документ, ориентиран към нарастващия сегмент на дигиталния печат в малък формат. Той е ръководство за стандартизация за създаване на PDF и качествен контрол и вече е включен във водещи решения за проверка на файлове, което ще позволи бързото му навлизане в работния поток.

В скорошна анкета на Ghent Workgroup дигиталният печат беше идентифициран като ключова зона, в която липсват качествени насоки за употребата на PDF,” каза Elli Cloots, заместник председател на работната група и старши продуктов маркетинг мениджър на EFI. Малкоформатният дигитален печат е подобен на офсетовото производство на рекламни материали, но използваните методи и оборудване са достатъчно различни, за да изискват специфични насоки. „Тази нова спецификация помага значително за повишаване на стандартизацията и чрез нея възможностите за автоматизация, в този нарастващ сегмент,“ допълва Cloots.

 

Elli Cloots

На снимката: Elli Cloots


Спецификацията за цифров печат е публикувана под чадъра на спецификациите на Ghent Workgroup от 2015 и е базирана на същите принципи. Документът описва правилата, които PDF файловете, предназначени за дигитален печат, трябва да следват. Доставчиците на софтуер и хардуер могат да използват спецификацията за фина настройка на създаването на файлове в работния си поток и на крайните устройства.

Поради особеностите на цифровия печат, спецификацията е значително по-различна от използваните в други сегменти като офсетов печат или опаковки. Правилата, които се отнасят до надпечата (overprint) на и проблемите свързани с него, са значително облекчени. Причината за това е, че крайните устройства се справят с тези проблеми с лекота. Спецификацията има и облекчени изисквания към резолюцията на изображенията, заради особеностите на поръчките за цифров печат. Други изисквания продължават да имат неотменен характер. Такива са PDF/X-4 съвместимост, базова проверка на коректността на PDF файла, проверка за бели обекти със зададен overprint, избягване на промени в цвета при използване на грешно цветово пространство за работа с прозрачни обекти. Разбира се, компаниите могат да добавят свои изисквания към предложените от GWG, но те са добър набор базови насоки, върху които може да се надгражда.

Можете да намерите спецификацията тук.Източник: gwg.org

Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Офсетов печатар (редовна смяна)
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама