ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Нова технология за широкоформатен печат от Canon

Нова технология за широкоформатен печат от Canon

Вторник, 11 Октомври 2016 ( прочетена 1023 пъти)


Canon разкри първите подробности около новата си технология за печат Uvgel, която по думите на производителя коренно ще промени широкоформатния печат.

Нова технология за широкоформатен печат от Canon

 

Очакванията са самата машина да се появи през пролетта на 2017 година. Системата се базира на нов тип UV мастила, които преминават във формата на гел веднага след контакта с медиата. От компанията споменаха и за нови хардуерни разработки в тази насока.

От Canon се целят в липсващия сегмент между по-нискобюджетните (между 20 000 и 30 000 евро) 64-инчови солвентни или латексови модели и високопроизводителните, по-широки от 64 инча и много по-скъпи машини. Повод за това са техните наблюдения, които показват увеличаващ се брой печатници, търсещи и купуващи по няколко машини в различни класове, само поради факта, че не могат да си позволят тези от най-високия сегмент, които освен скъпи, са и обемни. Ето защо те искат да предложат едновременно по-достъпно и по-продуктивно решение.

Устройствата на Canon ще разполагат с последно поколение на технологията от пиезоелектрични печатащи глави. Чрез система за вземане на проби ще се наблюдава работата на дюзите по време на печат. Също така чрез вградената LED UV технология, работеща независимо от системата за печат, се премахва необходимостта от нагряване, което ще позволи използването на тънки и чувствителни към топлина субстрати.

Източник: www.fespa.com
Текста написа: Антон Даскаловprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Складов работник в печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Помощник печатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама