ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Нова високоскоростна машина за печат върху текстил бе представена от SPG Prints

Нова високоскоростна машина за печат върху текстил бе представена от SPG Prints

Понеделник, 19 Януари 2015 ( прочетена 2053 пъти)


Компанията SPG Prints представи в централата си в Холандия прототип на нов модел мастилено-струен принтер за печат върху текстил.

Новият модел Pike

 

Новият модел Pike е насочен основно към компании, печатащи годишно между 3 и 10 милиона метра. Вероятните първите, заинтересовани от машината ще бъдат производители в модната индустрия.

Печатащите глави са Fuji Samba, специално модифицирани за оптимална работа при печат върху текстил. Характерно за новата технология е, че се дава възможност за прецизен печат при много по-голямо разстояние до материала върху, който се нанасят мастилата. При Pike печатащите глави ще са на 4мм, докато досега това отстояние е 1.5 мм от повърхността на материала. Това от своя страна ще предпази по-добре печатащите глави от повреда. От компанията производител са разработили и специални мастила, чрез които да се избегне влошаване на качеството на изображението, поради увеличеното разстояние за отпечатване.

Представеният прототип на принтера Pike е 6-цветен и за всеки цвят се използват по 43 печатащи глави. По този начин може да се постигне ширина на отпечатъка в рамките на 1.85 метра и резолюция от 1200 х 1200 dpi. Стандартната скорост на печат е приблизително 40 линейни метра в минута, като максимално тя може да достигне и до 75 метра в минута. Производителите от SPG Prints намекнаха, че конструктивно моделът може да бъде допълнитлено разширен и да позволи печат с 9 цвята. Предвижда се и модификация, който да позволява печат с ширина до 3.20 метра.

От SPG Prints твърдят, че с новата машина Pike може да се постигне качеството на печат, сравнено с предлаганото от Epson DX-базирани машини и скорост, която се предлага от решенията, използващи глави Kyocera. Завесата над продукта ще бъде напълно повдигната на изложението ITMA в Милано през Ноември 2015 година.

Източник: www.spgprints.com
Текста написа: Антон Даскаловprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
СПЕЦИАЛИСТ ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ
гр. София
фирма GPTS Ltd

Служител за търговски отдел
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на автоматична ситопечатна маши...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама