ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Нови PantoneLIVE цветове и софтуер за опаковки от X-Rite

Нови PantoneLIVE цветове и софтуер за опаковки от X-Rite

Вторник, 27 Декември 2016 ( прочетена 1252 пъти)


Нови цветови библиотеки и инструмент за визуализация помагат на дизайнерите, търговските марки, производителите на опаковки и мастила да възпроизвеждат по-добре допълнителни цветове на разнообразни материали, използвани за гъвкави и хартиени опаковки, картон и етикети.

Нови PantoneLIVE

 

X-Rite Incorporated, обяви разширението на облачното си решение PantoneLIVE™ за цифрово комуникиране на цвета с добавяне на шест нови библиотеки за дълбок печат. Друга новост в PantoneLIVE Visualizer, нов софтуер, който помага на дизайнерите, търговските марки и доставчиците на печатни услуги по-лесно да сравняват, оценяват и визуализират цветове върху различни материали и технологии за печат.

„PantoneLIVE е създаден, за да помогне за споделяне на точни и постижими цветове в цялата верига за производство на опаковки,“ каза Adrián Fernández, вицепрезидент, PantoneLIVE, X-Rite. „В партньорство с клиентите ни, продължаваме да развиваме платформата, за поддръжка на по-широка гама приложения в областта на опаковките, които могат да помогнат на дизайнерите да визуализират на екрана как цветовите палитри ще изглеждат в производство. PantoneLIVE сега предлага над 50000 Pantone цвята и поддържа 80% от приложенията за опаковки.”

Шест нови PantoneLIVE библиотеки
Новите библиотеки са предназначени за дълбок печат и са идеални за производство на гъвкави опаковки и етикети. Две от библиотеките целят да помогнат на търговските марки и производителите да осигурят точно възпроизвеждане на цветовете върху все по-популярните метализирани гъвкави опаковки и етикети.

Сравняване на цветове за опаковки с PantoneLIVE Visualizer
За да помогне на дизайнерите и клиентите им да визуализират промените в цвета, които настъпват при промяна на носителя, технологията на печат и типа мастило, X-Rite разработиха PantoneLIVE Visualizer. Той вече е наличен без доплащане за потребители на PantoneLIVE. Visualizer осигурява визуализация на екран за Pantone Master цветовете и постижимите PantoneLIVE Dependent цветове. Резултатите мога да се записват в PDF документи, готови за печат, които могат да бъдат споделени в цялата верига на производството.

PantoneLIVE Visualizer работи с ръчния спектрофотометър X-Rite eXact, който позволява на потребителите да измерват спектралната информация за цвета от съществуващи материали и обективно да сравняват различни материали на екран. На базата на тази информация софтуерът също така ще преобразува проби от цвета в определени PANTONE и PantoneLIVE референции за прецизно комуникиране на цвета в различни звена на производството и доставчици.

Източник: пресинформация на X-rite
Текста написа: Мартин Новев


Pantone скали можете да поръчате от тук: shop.printguide.infoprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка в широ...
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама