ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Няколко нови продукта от MGI на Drupa

Няколко нови продукта от MGI на Drupa

Вторник, 10 Май 2016 ( прочетена 1490 пъти)


Сред нововъведенията са интелигентната системата за следене на регистъра AIS, дигиталната печатна система Meteor Unlimited Colors, и няколко продуктови конфигурации MGI JET Varnish.

Jetvarnish 3D Evolution

На снимката: Jetvarnish 3D Evolution

Интелигентен скенер AIS
MGI AIS е революционна система, за MGI JETvarnish, която следи за регистъра по време на печат и довършителни операции.

  • Намалява с повече от 80% времето за настройка от оператор и драматично съкращава времето за подготовка.
  • Позволява бърза и безпроблемна интеграция в работния процес с прост, автоматичен „сканирай и регистрирай“ процес за настройка.
  • Увеличава ефективността чрез увеличено време на готовност, повишена производителност, по-бързо изпълнение на поръчките.
  • Намаляване на разходите за труд и настройка, свързани с аналоговия процес нподготовка.

AIS използва изкуствен интелект, за да напасне автоматично лака и топлия печат върху предварителн напечатани листове. Системата се грижи за управлението на инкджет главите и контрол на всеки лист от тиража. Тя позволява и производство на персонализирани продукти. С помощта на алгоритми за синхронизация патентованата AIS система коригира неточности, допуснати при първоначалния офсетов или цифров печат и ламинирането.

Meteor Unlimited Colors
Meteor Unlimited Colors е цифрова печатна технология с вграден печат с топло фолио и система за печат на холограми AHDP. Интеграцията на цифровта технология на MGI и цифровата технология за печат с топло фолио iFOIL създават нова гама с метални цветове. Върху фолиото може да се печата с CMYK тонер за създаване на разнообразни тонове и бляскави ефекти. Технологията Meteor Unlimited Colors е подходяща за хартии без покритие и текстурирани хартии, както и за хромови и офсетови медии.

AHDP е патентована система на MGI, която печата холографски елменти с печатни машини с технологията Meteor Unlimited Colors, специално формулирани тонери и фолиа. Цифровият холографски ефект предлага персонализирани опции за идентификация на част от цената на традиционния процес. Този метод за защита от фалшификация е икономически изгоден и не изисква скъпи клишета.

Продуктовата серия Meteor Unlimited Colors може да поддържа хартия с размер до 330×1200 мм, относително тегло на хартията до 400 грама на кв. м. и разнообразни пликове.

JETvarnish
MGI ще покаже на drupa и цялата си линия ново оборудване за цифров печат и довършване, включително най-новият JETvarnish 3D Evolution, решение за чатичен UV лак и топъл печат за листове с формат B1+ и по-малки.

Източник: mgi.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Складов работник в печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Монтажник на фолио и довършителни дейнос...
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор CTP
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама