ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Облакът вулканична пепел няма да попречи на плановете за Ipex

Облакът вулканична пепел няма да попречи на плановете за Ipex

Вторник, 20 Април 2010 ( прочетена 1061 пъти)


Идеята за “Къща на печата” – рекордната структура от печатни материали, за която писа printguide.info, няма да бъде реализирана тази година.

Организаторът на Ipex IIR потвърди, че изложението ще се състои през следващия месец, както е планирано, въпреки проблемите с въздушния трафик, причинени от облака вулканична пепел. Днес е седмия ден от ограничението за полети от и към Великобритания, но има надежда за възстановяването им.

Директорът на събитията на Ipex 2010 Trevor Crawford каза: "Очевидно следим ситуацията съвсем отблизо и през следващите 24 часа ще имаме гореща линия, за да държим презокеанските си посетители в течение. Въпреки това сме напълно убедени, че вулканичната дейност в Исландия няма да попречи на събитието и че е вероятно полетите да бъдат възстановени през следващите няколко дни.”

Crawford добави, че броят предварителни регистрации за  изложението следващия месец са били с 35% повече от тези за предишното събитие и, че 46% от предварително регистрираните не са от Великобритания.

Плановете за създаване на огромна “Къща на печата” на Ipex бяха отложени, след като авторите на проекта не успяха да осигурят нужните средства. Gielissen, холандската компания, която стои зад идеята обяви, че просто не разполага с достатъчно време, за да набере достатъчно спонсори.

Разисква се дали проектът да не бъде осъществен на изложенията Fespa или DigiMedia през 2011. Друг вариант е Ipex през 2014. Планираната структура би поставила рекорд с височината си от 32 метра, дължина от 66 и ширина от 45. Идеята е тя да бъде изградена с помощта на 5 000 отпечатани плаката. Gielissen се опитаха да осигурят от спонсори сумата от 500 хиляди британски лири за осъществяване на проекта.Източник: www.printweek.com
Текста написа: Мартин Новев


print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на машина за топъл печат
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на лакираща машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама