ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Очаква се приходите от 3D печат да нараснат до 35 милиарда долара през 2020

Очаква се приходите от 3D печат да нараснат до 35 милиарда долара през 2020

Сряда, 17 Август 2016 ( прочетена 1248 пъти)


Според данни на International Data Corporation (IDC) приходите от 3D печат в световен мащаб ще достигнат 35,4 милиарда американски долара през 2020. Това е повече от два пъти над прогнозата за 2016, която е за 15,9 милиарда и представлява ръст от 24.1% на годишна база за 2015-2020.

3D печат йода

 

3D принтерите и материали са отговорни за половината от приходите за периода на прогнозата. Очаква се и значителен ръст на софтуерът и свързаните услуги. Прогнозата е приходите от CAD софтуер и печат на части по заявка да нарастват с почти същите темпове като продажбата на машини и материали за петгодишния период. Ръстът в софтуера и чатите по заявка е резултат от бързо развиващото се приложение на 3D печата за производство на прототипи и детайли с високо ниво на персонализация.

Основните индустрии, които се очаква да генерират приходи за 3D печата през 2016 са автомобилния дизайн – бърз печат на прототипи (над 4 милиарда долара), авиационната индустрия и военно-промишления комплекс – основно чрез печат на части (на стойност почти 2,4 милиарда долара). Печата за цели на денталната медицина също се очаква да увеличи приходите си през тази година.

Нововъведенията в производството са водещата сила зад пазара на 3D печат. Предвид засиленото използване на технологията за производство на прототипи и части, не е изненада, че то ще продължи да е водещо в индустрията с 56% от приходите от 3D печат в световен мащаб през 2016.

Здравеопазването и професионалните услуги са втората и третата най-голяма индустрия в прогнозата за периода 2015-2020, а търговията на дребно се очаква да постигне най-голям ръст и да заеме четвъртото място. Междувременно, приходите от 3D за крайни потребители ще нараства с умерени темпове, защото пазарът вече е постигнал зрелост.
International Data Corporation (IDC) е първокласен доставчик на пазарна информация с над 1100 аналитика по целия свят. Компанията е основана през 1964, и е собственост на водещата технологична медия IDG.

Източник: Пресинформация на IDC
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Акаунт в офсетова печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар (редовна смяна)
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на кашираща машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама