ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Очаква се ръст при използването на холограми през 2015 година

Очаква се ръст при използването на холограми през 2015 година

Сряда, 14 Януари 2015 ( прочетена 2013 пъти)


През настоящата година производителите на холограми могат да очакват ръст в търсенето на своите продукти.

hologrami холограми

 

Това се дължи на факта, че този тип защита ще се използва все повече като мярка за предпазване на печатните, а и всякакви други материали от фалшификации. Всяка година се произвеждат стотици милиони имитации на оригинални продукти и единственият начин за разпознаването им е чрез използване на по-добра защита.

От международната асоциация на производителите на холограми (IHMA) твърдят, че техните членове са си поставили за цел да разширят обхвата на своите продукти, добавяйки иновативни решения и стойност за крайния потребител. Очакванията са холограмите да бъдат неизменна част от гъвкави и мултифункционални решения за сигурност и в бъдеще. Фалшификацията на продукти е проблем, който коства на производителите около един трилион долара годишно. Това се равнява на между 5 и 7% от всички международни продажби.

 

холограми


Очаква се ръстът в търсенето да се усети в почти всички региони, но най-вече в страните с увеличаваща се средна класа потребители. Пример за това е Индия, където от IHMA очаква повишаване на използването на холограми с около 20%.

Освен всичко това се очаква и консолидиране на пазара за защита, чрез обединение на производители на холограми и такива, предлагащи други защитни елементи. Все повече ще се търсят мултифункционални решения, обединяващи добър дизайн с вградена възможност за автентификация по стандарт ISO 12931.

Въпреки, че сигурността е едно от най-ценните качества на холограмите, то през настоящата година се очаква съществен ръст и при производството на холографски оптични елементи. Това ще стане, чрез вграждането им в автомобилните LED и LCD дисплеи, както и при контрола на осветителни тела.

Източник: www.myprintresource.com
Текста написа: Антон Даскаловprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор CTP
гр. София
фирма ДотБрейн

Сервизен техник - широкоформатни принтер...
гр. София
фирма ДотБрейн

Складов работник в печатница
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама