ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Огромното разминаване във възприятията за хартията

Огромното разминаване във възприятията за хартията

Понеделник, 5 Август 2019 ( прочетена 396 пъти)


Изследване на Two Sides разкрива огромно разминаване между реалния ефект на хартията върху околната среда и представите на хората.

Two Sides

 

От всички материали по света, хартията вероятно е този, който най-често е разбиран погрешно. Никой не се съмнява във вредата върху природата от изгарянето на изкопаеми горива и изхвърляне на пластмаса за еднократна употреба. Хартията и ефектите ѝ върху климата, обаче, все още предизвикват объркване.

Two Sides са поръчали мащабно изследване в Европа, което да оцени възприятията на хората за хартията и разликите между фактите и възприятията, които често са големи. Това изследване разкрива не само серия погрешни представи за хартията, но и подчертава устойчивата роля на хартията и печата в свят, доминиран от цифровите медии.

Възприятия срещу факти
Хората по целия свят несъмнено са загрижени за околната среда. Необичайните климатични явления, глобалното повишаване на температурите и щетите, нанесени на природата карат хотата и компаниите да преосмислят ролята си в опазването на околната среда.

60% от потребителите вярват, че европейските гори намаляват, докато всъщност те са нараснали с 44 000km2 в последните 10 години. ”

Когато става дума за хартия, обаче, има значително разминаване между допусканията и фактите. Едно от ключовите открития на изследването е, че 60% от потребителите вярват, че европейските гори намаляват, а в действителност площта им се е увеличила с 44 000km2 в последното десетилетие. Едва 10% от интервюираните французи, италианци, австрийци, британци, скандинавци и германци вярват, че горите в Европа всъщност се увеличават. Това демонстрира скептицизма на хората по отношение на хартиената индустрия.

Високо ниво на рециклиране
Разбира се, основната причина хартията да е добър избор от гледна точка на околната среда, комуникацията и опаковките е способността ѝ да бъде рециклирана няколко пъти и европейците възприемат хартията като основния материал с най-високо ниво на рециклиране. Едва една пета от анкетираните обаче, смятат, че нивото на рециклиране на хартията в Европа надхвърля 60%. Реалната стойност е 72%, близо до практическия максимум от 78%.

Въпрос на избор
Разминаването между представа и реалност не е ограничена само до хората. Умишлено или не, компаниите и марките изглежда преценяват погрешно предпочитанието на потребителите към цифровите комуникации. Много бизнеси се опитват да „преминат към цифрови“ решения, а значителна част от хората оказват съпротива, особено, ако от тях се изисква да плащат за хартиени извлечения.

Като цяло 78% от европейските потребители вярват, че имат право на избор за начина, по който да получават комуникацията си от финансови организации и компании за битови услуги. 62% са убедени, че хартиените фактури не трябва да се плаща допълнително за хартиени сметки извлечения.

Хората предпочитат печат
Мнението по отношение на хартията определено е положително, в отговор на въпроса в какъв вид предпочитат да четат хората. Изправени пред избора да четат книги, списания и вестници в отпечатан или дигитален вид , печатът е убедителен победител с 69%, които смятат, че отпечатаните книги са по-приятни за четене. 54% предпочитат отпечатани вестници.

Можете да свалите пълния доклад на Two Sides тук.

Източник: twosides.info
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на цветна дигитална машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама