ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet onOne Plug-in Suite 5 - крахът на новите мастодонти или

onOne Plug-in Suite 5 - крахът на новите мастодонти или

Петък, 13 Ноември 2009 ( прочетена 2309 пъти)


onOne Software официално пусна в продажба обновена версия на своя мега-пакет, предназначен за потребителите на Photoshop - Plug-in Suite 5.

Комплектът съдържа нови версии на плъгините FocalPoint, PhotoTools, PhotoTune, PhotoFrame, Genuine Fractals и Mask Pro. Реализирана е пълна, мултиплатформена 64-битова поддръжка, както и поддръжка на Lightroom/Apperture (Mac OS X). "Making Digital Photography Easier, Faster & Better" - така тръбят PR специалистите на onOne. Дали обаче, всичко е толкова розово, колкото изглежда или "отива малко по към бордо", както казва една колежка-дизайнерка  ;-) .

Исторически погледнато onOne се появяват от "нищото" - фирма без собствени разработки, но със солиден инвестиционен фонд зад гърба си, те изкупуват част продуктовата линия на Extensis насочена към потребителите на графични редактори включваща Mask Pro, PhotoTools, PhotoFrame и Intellihance (понастоящем PhotoTune), както и Genuine Fractals (започнал славния си път на разработка още от Altamira /спомняте ли си времето на Aldus PhotoStyler? A, Altamira Composer? Редакторът, в който се появи идеята за "плаващи" на "пластове" обекти - или с други думи layer?/). Е, след това лирическо отклонение да видим какво е положението днес. Всеки един елемент от пакета е претърпял сериозно развитие, като в същото време е натежал с няколкостотин мегабайта. И докато за PhotoFrame (радост за всеки "сватбарски" фотограф) това е оправдано (заради обемните библиотеки от рамки прокламирани като "невиждан" бонус към пакета), за някои от другите това не е така. Genuine Fractals се е превърнал в мастодонт, който не се отличава с нищо от доста по-леки, бързи, гъвкави и основани на по-добра алгоритмична база конкурентни продукти като Benvista PhotoZoom (бившият S-Spline), Akvis Magnifier и редица други. Мask Pro не е "мръднал" от изначалните си възможности докато продукти като Vertus Fluid Mask вършат чудеса с прецизната си работа по "маскировката" на обекти. PhotoTools - взаимствал с пълни шепи от креативността на Light Zone и интегрирал в себе си част от чудесните Kubota Image Tools, работи по-тежко и неефективно от самия оригинален набор на Kubota !? Ако сравним PhotoTune и FocalPoint, които все пак са една добра реализация в рамките на пакета с някой от конкурентните продукти на NIk Software или Akvis (напр. Vivesa на Nik, Akvis Lightshop) нещата започват да придобиват драматичен оттенък. Все пак пакетът на onOne e едно интегрирано решение за разрешаване на широк спектър от задачи в областта на фотообработката и се справя доста добре с това, за което е предназначен. Но ние очакваме нещо повече - скорост, осъвременяване и ефективност на по-ниска цена.

"Натежаването" и полягането върху стари лаври преди години изигра лоша шега на KPT Power Tools на Metacreations и погреба с тях част от отличните им идеи в Corel-ското гробище за любими продукти. Дали това не е съдбата и на onOne? Времето ще покаже.

Ако искате да похарчите 600 USD при наличието на по-добре реализирани алтернативи, значи... снимате по сватби?

Кратка презентация на новите възможности на пакета може да видите на адрес: ononesoft.cachefly.net/video


Текста написа: Йордан Христов,  Printguide.info

Източник:www.ononesoftware.com


print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на машина, прав нож
гр. София
фирма Алианс Принт ЕООД

Книговезец на редовна смяна
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама