ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet onOne Plug-in Suite 5 - крахът на новите мастодонти или

onOne Plug-in Suite 5 - крахът на новите мастодонти или

Петък, 13 Ноември 2009 ( прочетена 2363 пъти)






onOne Software официално пусна в продажба обновена версия на своя мега-пакет, предназначен за потребителите на Photoshop - Plug-in Suite 5.

Комплектът съдържа нови версии на плъгините FocalPoint, PhotoTools, PhotoTune, PhotoFrame, Genuine Fractals и Mask Pro. Реализирана е пълна, мултиплатформена 64-битова поддръжка, както и поддръжка на Lightroom/Apperture (Mac OS X). "Making Digital Photography Easier, Faster & Better" - така тръбят PR специалистите на onOne. Дали обаче, всичко е толкова розово, колкото изглежда или "отива малко по към бордо", както казва една колежка-дизайнерка  ;-) .

Исторически погледнато onOne се появяват от "нищото" - фирма без собствени разработки, но със солиден инвестиционен фонд зад гърба си, те изкупуват част продуктовата линия на Extensis насочена към потребителите на графични редактори включваща Mask Pro, PhotoTools, PhotoFrame и Intellihance (понастоящем PhotoTune), както и Genuine Fractals (започнал славния си път на разработка още от Altamira /спомняте ли си времето на Aldus PhotoStyler? A, Altamira Composer? Редакторът, в който се появи идеята за "плаващи" на "пластове" обекти - или с други думи layer?/). Е, след това лирическо отклонение да видим какво е положението днес. Всеки един елемент от пакета е претърпял сериозно развитие, като в същото време е натежал с няколкостотин мегабайта. И докато за PhotoFrame (радост за всеки "сватбарски" фотограф) това е оправдано (заради обемните библиотеки от рамки прокламирани като "невиждан" бонус към пакета), за някои от другите това не е така. Genuine Fractals се е превърнал в мастодонт, който не се отличава с нищо от доста по-леки, бързи, гъвкави и основани на по-добра алгоритмична база конкурентни продукти като Benvista PhotoZoom (бившият S-Spline), Akvis Magnifier и редица други. Мask Pro не е "мръднал" от изначалните си възможности докато продукти като Vertus Fluid Mask вършат чудеса с прецизната си работа по "маскировката" на обекти. PhotoTools - взаимствал с пълни шепи от креативността на Light Zone и интегрирал в себе си част от чудесните Kubota Image Tools, работи по-тежко и неефективно от самия оригинален набор на Kubota !? Ако сравним PhotoTune и FocalPoint, които все пак са една добра реализация в рамките на пакета с някой от конкурентните продукти на NIk Software или Akvis (напр. Vivesa на Nik, Akvis Lightshop) нещата започват да придобиват драматичен оттенък. Все пак пакетът на onOne e едно интегрирано решение за разрешаване на широк спектър от задачи в областта на фотообработката и се справя доста добре с това, за което е предназначен. Но ние очакваме нещо повече - скорост, осъвременяване и ефективност на по-ниска цена.

"Натежаването" и полягането върху стари лаври преди години изигра лоша шега на KPT Power Tools на Metacreations и погреба с тях част от отличните им идеи в Corel-ското гробище за любими продукти. Дали това не е съдбата и на onOne? Времето ще покаже.

Ако искате да похарчите 600 USD при наличието на по-добре реализирани алтернативи, значи... снимате по сватби?

Кратка презентация на новите възможности на пакета може да видите на адрес: ononesoft.cachefly.net/video






Текста написа: Йордан Христов,  Printguide.info

Източник:www.ononesoftware.com






print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на автоматична ситопечатна маши...
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама