ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Oще детайли за новата си печатна технологията Trillium на Xeikon

Oще детайли за новата си печатна технологията Trillium на Xeikon

Събота, 19 Май 2012 ( прочетена 2291 пъти)


Според компанията Trillium предлага най-добра скорост и цена без компромиси с качеството на печат.

На drupa Xeikon разкри подробности за Trillium. Новата технология е базиран на двадесетте години опит на компанията в електрофотографския печат и използва нова течна система за създаване на изображение, базирана на тонер с висок вискозитет (HVT). До скоро тази технология беше известна под работното си заглавие Quantum. Според компанията ефектът ѝ е значително намалени разходи, съчетани с голямо увеличение на скоростта, при запазване на високото качество и екологичност, предлагани от сегашните преси на Xeikon. За печатниците това значи, че вече няма да има нужда да избират между качеството, производителността и ниските разходи.„През последните години беше общоприето, че печатниците избират електрофотографските преси за високо качество и мастиленоструйните за висока скорост и ниски разходи.“, каза изпълнителният директор на Xeikon Wim Maes. „Trillium променя този начин на мислена, като предлага най-доброто от двете технологии и намалява пропастта между скоростта/цената и качеството. Тъй като е базирана на тонер и не използва вода и летливи органични вещества, Trillium позволява и печат на медии без специална обработка.“

Съчетание между високо качество и скорост
Trillium е колоидна система от тонер и течност носител, което позволява частиците тонер да са с размери до 2 микрона. Това е 4 пъти по-малко от възможното с технологията със сух тонер. По-малките частици тонер позволяват печат с висока разделителна способност. Друго предимство на Trillium е възможността за висококачествен печат на изображения със средна и висока покривност, което я прави подходяща и за печат на рекламни материали. Освен това, технологията предлага значителен потенциал бъдещо развитие.

Съвместимост с технологиите за рециклиране
Според Xeikon Trillium е напълно съвместима със съществуващите инсталации за премахване на мастилото и рециклиране и това вече е изпробвано. Също така, новият тонер не съдържа летливи органични съединения, а течността носител се рециклира в печатния процес без да се изпарява. Съществува и възможност тя да бъде заменена с растително масло, което ще направи новия тонер напълно екологичен.

Технологията първо ще се появи в машини за печат на документи
Xeikon ще включат технологията Trillium за пръв път в нова гама печатни машини, предназначени за печат на документи и рекламни материали. Новата гама преси, базирана на Trillium ще бъде продавана паралелно със сегашните серии 8000.


на снимката: Trillium по време на drupa

Източник: прессъобщение на Xeikon
Текста написа: Мартин Новев

print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Офсетов печатар (редовна смяна)
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на кашираща машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Технолог офсетов печат
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама