ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Отпечатване на хартиени тест ленти за глюкомери чрез мастиленоструен принтер

Отпечатване на хартиени тест ленти за глюкомери чрез мастиленоструен принтер

Вторник, 10 Февруари 2015 ( прочетена 2738 пъти)


Ленти за глюкомери се предлагат на сравнително висока цена от фармацевтичните компании, но от стартъп компанията Accessible Diagnostics, представиха своето решение, наречено GlucoSense – нов вид тест лента, произведена от хартия, която е на много по-конкурентна цена, поради начина си на изработка.

тест ленти за глюкомери чрез мастиленоструен принтер тест ленти за глюкомери чрез мастиленоструен принтер

 

Тази информация бе оповестена в момент, когато разходите за лечение на диабет се повишават ежегодно, поради нарастващия брой новорегистрирани заболели. Това от своя страна води до увеличено търсене на тест ленти, но поради високите цени не всички нуждаещи се имат достъп до този жизнено важен тест.

 

тест ленти за глюкомери чрез мастиленоструен принтер


Главният технически директор на стартъп компанията е 24-годишната Kayla Gainey, на която била поставена диагноза за диабет тип 1, когато била на 2 годинки. Тя се включва в проекта след разговор със свой преподавател от Университета в Южна Каролина. Главната им идея е да спомагнат за създаването на нов модел, достъпни тест ленти за болните от диабет в Танзания. Оказва се, че много често тест лентите са несъвместими с уредите за измерване на нивата на кръвната захар. Така се заражда идеята за GlucoSense, чрез които се намаляват разходите за този консуматив с около 10 пъти. Освен самите ленти, авторите създават и модел на глюкомер, който може да работи с тях.

 

тест ленти за глюкомери чрез мастиленоструен принтер


Самият глюкомер не е със сложно устройство и е бил проектиран, така че да може да бъде сглобен от налични в Танзания електронни компоненти. По-интересни са тест лентите, за които се използва мастиленоструен принтер. Вместо с мастило, се работи с три ензима, които се нанасят последователно така, че да образуват пътен покривен слой върху хартията. Благодарение на тях, при поставянето на кръвна проба се задейства биохимична реакция, чрез която може да се установи нивото на кръвната захар посредством нивата на преминала LED светлина при поставяне на тест лентата в глюкомера. Чрез този метод се променя и начинът на протичане на самият тест, тъй като използваните към момента фармацевтични ленти работят на принципа, че лентата се поставя в глюкомера и след това в края на лентата се поставя капка кръв. От Accessible Diagnostics твърдят, че представеният от тях метод гарантира по-голяма точност на резултатите, в сравнение с другите устройства, използвани към момента. Цената на тест лентите, отпечатани чрез мастиленоструен принтер е около 5 цента на брой, докато големите фармацевтични компании продават техните ленти за над 1 долар на брой.

Всичко обаче е в ръцете на регулаторите, които тепърва трябва да установят дали представените факти от Accessible Diagnostics отговарят на истината. Факт е, че подобен начин на производство може да осигури за кратък период от време достатъчен брой тест ленти за изследване в страни с недостиг или пък в домашни условия.

Видео: www.youtube.comИзточник: www.healthline.com
Текста написа: Антон Даскаловprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн

Складов работник в печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама