ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Първата HP PageWide T1100S ще бъде инсталирана в DS Smith

Първата HP PageWide T1100S ще бъде инсталирана в DS Smith

Вторник, 8 Декември 2015 ( прочетена 1255 пъти)


Производителят на опаковки DS Smith обяви, че първата в света печатна машина HP PageWide Web Press T1100S ще бъде инсталирана в производствената му база в Федърстоун във Великобритания през пролетта на 2016.

Първата HP PageWide T1100S ще бъде инсталирана в DS Smith

 

Печатната машина, която е първата съвместна разработка между HP и KBA, ще бъде инсталирана в производствената база на DS Smith във Федърстоу, Западен Йоркшир през пролетта на следващата година. Тя следва инвестицията на компанията в едностранна пълноцветна мастиленоструйна преса HP T400 в базата на компанията в Белпър през март.


T1100S, която е проектирана за предварителен печат върху горния слой за велпапе. Тя ще позволи на DS Smith да съчетае много индивидуални поръчки на една или няколко роли, независимо дали става дума за къси, средни или дълги тиражи. Печатната машина, която може да печата със скорости до 183 метра в минута и да произвежда до 30 600 кв. м. в час. Машината печата на роли, които след това могат директно да бъдат заредени в машини за производство на велпапе с ширина 2,5 или 2,8 метра.

Според HP машината е подходяща за централизирано производство на кутии от велпапе, които работят за големи търговски марки и изискват наличност в точния момент, по-къси тиражи и по-кратко време за изпълнение на поръчките. Според DS Smith инвестицията ще позволи на компанията да доставя продуктите по-бързо до пазара и да поддържа промоционални дейности с персонализирани партиди и голяма гъвкавост по отношение на тиражите без нужда от компромис с качеството.

 

 

Първата HP PageWide T1100S ще бъде инсталирана в DS Smith

Изпълнителният директор на поделението за производство на опаковки на DS Smith Stefano Rossi каза: „Съвместното ни развитие с HP доведе до първата цифрова машина, която може да печата със скоростта и ширината, от която се нуждаем за производство на велпапе в големи обеми. Това ще даде на клиентите ни достъп до безпрецедентна гъвкавост при изпълняване на къси тиражи и неизменно качество.“

„Това е вълнуваща стъпка към въвеждането на високопроизводително дигитално решение за предварителен печат на велпапе, което да отговори на потребностите на пазарите на бързооборотни стоки.“

Въпреки, че машината първоначално ще бъде предназначена за приложение в производството на опаковки, вероятно е тя да предизвика интереса на големите играчи в производството на реклами за търговски обекти.

Машината, чиято цена ще бъде от порядъка на 3-4 милиона евро, за момента няма обявено официална дата за излизане на пазара, но се очаква това да се случи малко след Drupa догодина. Пресата, обаче, няма да бъде на шоуто в Дюселдорф. По време на Drupa HP ще проведе събитие с отворени врати в завода на KBA във Вюрцбург, Германия, където ще покани потенциални клиенти.

DS Smith работи в над 34 страни, има около 25 400 служители и годишен оборот от 4 милиарда паунда. Печалбите на групата преди облагане с данъци са намалели с 26% to до 91 милиона паунда, според предварителни данни, обявени на 3-и декември.

Източник: printbusiness.co.uk, dssmith.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Асистент-сътрудник
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нож
гр. София
фирма ЦИАН ЕООД


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама