ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Първи продажби за новите принтери Latex 360 на HP на Fespa

Първи продажби за новите принтери Latex 360 на HP на Fespa

Понеделник, 26 Май 2014 ( прочетена 1335 пъти)


HP продадоха две машини от новия модел Latex 360 на изложението и представиха ново място за бета тестове на принтера.

Latex 360

 

Двата Latex 360 ще бъдат инсталирани през средата на юни в британската компания, специализирана в брандиране на автомобили RGVA. Скоро след това на същото място ще бъде инсталиран и Latex 3000. Едновременно с това берлинската компания Sprintout беше обявена за място за бета тестове на модела 360.

360 с ширина на печат 1,6 м, беше представен като една от трите нови машини с латексови мастила Latex 300 през миналия месец. Другите две машини са Latex 310 с ширина на печат 1,4 м и 1,6 метровия Latex 330. Максималната скорост на печат за 310 и 330 са 48 и 50 кв. м, докато моделът 360 може да печата с до 91 кв. м. в час.

RGVA ще използва своя 360 за по-малки и еднократни поръчки за брандиране на автомобили, а Latex 3000, който заменя четири Latex 260s, ще се използва за по-големи поръчки, които се печатат от рола на рола. Машините се инсталират като част от инвестиция от един милион британски лири, който цели още да удвои наличната техника на компанията, както и купуване на нова система за довършителни работи.

„Тези машини ще ни дадат четири пъти по-голям капацитет и спестеното от мастила ще изплати инвестицията ни от един милион лири,“ каза изпълнителният директор на RGVA Ian Calderwood. „Пресметнах, че със средна стойност от 4 500 кв. м. на месец, които отпечатваме, ще харчим 7245 лири по-малко за мастило.“

RGVA за пръв път инвестира в латексова машина на HP през 2008 с L25500. Оттогава насам те са я обновили с модела L26500, след него с 260. „През 2008 имахме клиент, който искаше решение с мастила на водна основа. Затова използвахме възможността да преминем към тази технология, защото знаехме, че HP подкрепи,” каза Calderwood.
В същото време Sprintout в Берлин заменят 260 с новия модел 360. „Важното за нас е производителността, тъй като всичко в Sprintout се отпечатва в рамките на 24 часа,“ коментира технологичният директор на Sprintout Haldun Kup. „Качеството на печат е удивително и много близо до това на сублимационния печат.“

HP продаде още HP Scitex FB10000, с което броят на продадените такива машини от миналата Fespa, когато бяха представени, надхвърли 30.

Текста написа: Мартин Новев
Източник: printweek.comprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Асистент-сътрудник
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на кашираща машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на автоматична ситопечатна маши...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама