ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Перфектен фокус чрез съчетаване на кадри

Перфектен фокус чрез съчетаване на кадри

Сряда, 20 Март 2019 ( прочетена 828 пъти)


Zerene Stacker и Helicon Focus Stacking се грижат за перфектния фокус и оптималната дълбочина на рязкост на снимките като съчетават няколко кадъра с различна плоскост на фокус в един.

Zerene Stacker
Zerene Stacker е софтуер, който съчетава различни кадри на един обект, за да постигне максимални резултати. Той е проектиран специално за макроснимки, при които постигането на перфектен фокус и дълбочина на рязкост е много сложно, но се справя и с по-прости задачи.

 

Zerene StackerИдеята е проста: просто заснемате много кадри, фокусирани в различна плоскост, анализирате ги, за да откриете зоните с отличен фокус у ги обединявате в едно изображение, което показва най-добрите части от целият набор снимки. Тази техника датира от епохата на ножиците и лепилото.

Съвременните компютри и цифрови камери, обаче, възможностите на тази техника са много по-големи. Съчетаването на десетки или стотици кадри може да създаде удивителни изображения, от пейзажи до микроскопски снимки, които никога няма да постигнете само с едно щракане на затвора.Zerene Stacker използва специални алгоритми, за да подбере и съчетае най-добрите зони от изображенията. Можете да свалите пробна версия тук.

Helicon Focus Stacking
Helicon Focus Stacking е друго решение с аналогични възможности, предназначено за макрофотография, продуктова фотография, архитектурни снимки и други приложения. Можете да намерите пробна версия тук.

 

Helicon Focus Stacking


Интересното в случая е, че Helicon предлагат и специализиран хардуер за огледално-рефлексни фотоапарати на Canon и Nikon. Helicon FB Tube улеснява снимането на кадри с различен фокус, които след това да бъдат обединени софтуерно за резултати с максимално качество.

 

Източник: heliconsoft.com, zerenesystems.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нож
гр. София
фирма ЦИАН ЕООД

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама