ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Photoshop CC 2018 – какво ново

Photoshop CC 2018 – какво ново

Четвъртък, 19 Октомври 2017 ( прочетена 2198 пъти)


На конференцията MAX във Вегас Adobe представи новото поколение Creative Cloud приложения. Adobe Creative Cloud 2018 вече може да се свали и обнови през Creative Cloud приложението.

 

В Creative Cloud са добавени са четири нови приложения – XD и Character Animator вече не са в бета версии, Dimension (Project Felix) и Photoshop Lightroom CC са нови – като Lightroom има изцяло нов интерфейс. Сегашната версия ще остане налична като Lightroom Classic. Новостите в най-добре познатите програми са относително малко – нововъведенията във Photoshop не са много, още по-малко са в Illustrator (който навърши 30 тази година) и InDesign. Интересни за графичните дизайнери са обновените Typekit и Adobe Stock.

Photoshop CC 2018
Adobe Photoshop CC 2018 включва значителни подобрения към работната среда, няколко нови функции и подобрение на някои аспекти на производителността. Във Photoshop можете да отваряте и редактирате 360 градусови панорами, да работите по-бързо и прецизно с инструментите за селектиране и маскиране, да използвате новия инструмент Curvature Pen, да контролирате променливи шрифтове, да използвате новия панел Properties и да се възползвате от много по-лесния за работа панел с настройки на четките, по плавни щрихи с четките за прави линии и криви.

Добавен е и нов панел Learn, насочен към хора, които тепърва навлизат в приложението. Новият панел съдържа интегрирани ръководства и инструкции за базови техники. Когато задържите курсора над панел с инструменти, ще видите анимация с начина им на работа.

Панелът с четките
Това е едно от най-значимите и изисквани от клиентите нововъведения във Photoshop CC 2018. В новата версия е много по-лесно да търсите и подреждате различни стилове на четките. На ваше разположение са и над 1400 четки, които можете да използвате без допълнително плащане. Новата версия съдържа и четки, направени от Kyle T. Webster.
Можете да организирате четките си в папки и подпапки, да посочвате как да бъдат организирани новите четки и да ги местите чрез влачене от едно място на друго, както и да променяте параметрите и имената им с лекота.

Настройки на четките
Обновените настройки на четките позволяват запазване на различни параметри като режим на смесване, прозрачност и цвят, които могат да се запазват и зареждат.

 

Настройки на четкитеЗаглаждане на линии и криви
Тази функция ви помага да рисувате по-добре, без назъбени краища, дори с мишката. Можете да настроите начина на работа на тази функция.


Заглаждане на линии и криви

Curvature Pen
Този нов инструмент прави рисуването на векторни форми по-лесно и бързо. Той е нова опция в секцията Pen в панела с инструментите. Когато цъкнете, за да добавите точки, инструментът рисува криви между тях. Двойното цъкане създава ъглова точка. Можете да добавяте, местите и премахвате точки след това без да сменяте инструмента.

 

Curvature PenРегулируеми шрифтове
Нововъведенията включват използване на регулируеми шрифтове, имате на разположение криещи се менюта, които показват различни начертания и допълнителни параметри на текста. Регулируемите шрифтове позволяват вариране на различни параметри в много широки раници. Така практически получавате няколко шрифта, обединени в едно.
Селекция и маски

Adobe обещават по-добри резултати при създаване на селекция, а Quick Mask работи по-бързо, и създаването на добре дефинирани граници на селекцията е по-лесно.
Тук можете да видите ръководства за новите функции:Източник: blogs.adobe.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Специалист предпечатна подготовка в широ...
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на цветна дигитална машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама